Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2012 13:02 - НЯМА ВЕТО - за Новогодишен подарък на нацията си, ОБАМА ПОДПИСА НАЙ-ПРЕДАТЕЛСКИЯ ЗАКОНОПРОЕКТ
Автор: estirbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 18244 Коментари: 48 Гласове:
20

Последна промяна: 08.01.2012 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След като Сенатът на САЩ прие законопроект, който ефективно слага край на Хартата за правата в Америка / Dec-02-2011 /, вчера 31.12.2011, по време на почивката си в Хавай, Барак Обама подписа мащабния военен законопроект за самоотбрана на стойност 662 милиарда долара, макар и с известни „резерви” отнасящи се до задържане на лицата, заподозрени в тероризъм.

Информация на (NewsCore)
Last edited Sat Dec 31, 2011, 03:37 PM USA/ET


image

Ето и части от пълното изявление на Барак Обама

„Фактът, че аз подкрепям този законопроект като цяло не означава, че съм съгласен с всичко в него. По-специално, аз подписах този законопроект, въпреки че имам сериозни резерви с някои разпоредби, които регулират задържане, разпит, и съдебното преследване на заподозрени терористи. През последните няколко години, моята администрация е развила ефективна и устойчива рамка за задържане, разпит и съдене на заподозрени терористи, която ни позволява да се максимизира способността ни за събиране на разузнавателна информация и да направят безпомощни опасни личности в бързо развиващите се ситуации, а резултатите, които са постигнати, са неоспорими. Нашият успех срещу "Ал-Кайда и нейните филиали и съмишленици, е получен в значителна степен като резултат от предоставяне на правомощия на нашите професионалисти за борба с тероризма, след като имат необходимата яснота и гъвкавост, адаптираща се към променящите се обстоятелства..........."

"В крайна сметка, реших да подпише този законопроект не само защото се разрешават критично важни услуги, които се предоставят за нашите въоръжени сили и техните семейства, както и на националните програми за сигурност, но и защото Конгреса ревизира разпоредби, които в противен случай биха застрашили безопасността, сигурността, и свобода на американския народ "
"Движейки се напред, моята администрация ще тълкува и прилага разпоредбите, описани по-долу, по начин, който най-добре запазва гъвкавостта, осигуряваща сигурността  и отстояваща ценностите, върху които е основана тази страна.”

Пълното изявление може да прочетете тук:

www.democraticunderground.com/10164102

Съвсем резонен въпрос е: След като е имал „резерви”, защо Президентът Обама е подписал законопроекта? А в последния пасаж подчертаните думи "ще тълкуват" и "прилагат"  не развързват ли директно ръцете на военните при всякакви ситуации?
Повече от разбираемо е, че този законопроект дава официално "зелена светлина" за неограничено задържане без съд и присъда на заподозрени в терористична дейност
. За клопката "заподозрени в терористична дейност", в която могат да попаднат и обикновени невинни американци, вижте това
www.salem-news.com/articles/december022011/bill-rights-ends.php
или
http://estirbg.blog.bg/biznes/2011/12/10/senatyt-na-sasht-prie-zakonoproekt-zalichavasht-hartata-za-p.864777
Изказаните "резерви" са само прах в очите на американската общественост и опит да се притъпят бурни масови протести за несъгласие с администрацията на Обама.
Последствията? - информацията за тях няма да се забави...
Ще продължаваме да следим!


И като продължаваме да вървим по "горeщите" следи на вече подписания и "пълнокръвен"  законопроект, няма как да не включа и тази новина, която разгромява всички фалшиви прогнози, че Америка фалира и залязва:
Би Би Си: Барак Обама разкри нова стратегия за развитие на американската армия     05 януари 2012 | 21:22 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Американската армия ще стане „по-лека”, запазвайки своето превъзходство, докато измества фокуса си върху Азиатско-тихоокеанския регион, обяви американският президент Барак Обама, предаде Би Би Си.
В рядка своя изява пред Пентагона, той разкри дългосрочна стратегия за отбраната на САЩ, съгласно която хиляди военнослужещи ще бъдат освободени.
Според американския държавен глава приливът на войните се оттегля и САЩ трябва да възобновят икономическата си доминация.
Стратегията трябва да включи съкращаването на най-малко 450 млрд. долара от разходите на Пентагона през следващото десетилетие.
„Така че, да, нашата армия ще бъде по-лека”, коментира Обама пред репортери, „но светът трябва да знае, че САЩ ще запазят нашето военно превъзходство с въоръжени сили, които са ловки, гъвкави и готови да отговорят на пълен набор от конфликти и заплахи”.

Неотдавна Хилари Клинтън доказа в едно свое изказване записаното в “Откровение” 13 глава, че Вторият звяр ще реве като змей:За САЩ световното лидерство е единствената възможност” (http://www.focus-news.net/?id=n1438250). Тя изрази ясно величието, което си присвояват всички диктатори, като представят себе си за единствените, които могат, знаят и разбират всичко. Безапелационно подчерта и необходимостта САЩ да бъдат категоричният лидер в света: „Светът гледа към нас, тъй като Америка има възможност и решимост да мобилизира съвместни усилия за решаване на световните проблеми – в защита на нашите собствени интереси, но и в качеството на сила на прогреса. В това отношение ние нямаме съперници”.  Изявлението “Ние нямаме съперници” е категорично: “На нас никой не може да ни се опре!”

  Днес Барак Обама потвъди недвусмислено декларацията, доказваща ролята на САЩ като световен жандарм.
Същото твърди и Библията. Тандемът САЩ и Ватикана ще осъществи Новия Световен Ред и ще тласнат човечеството към огнената геена!











Гласувай:
21



1. daan - СРЕЌНА НОВА 2012
01.01.2012 13:13
ТИ ПОСАКУВАМ ВО ГОДИНАТА 2012 ДА ТИ СЕ ИСПОЛНАТ СИТЕ СОНИШТА И ЖЕЛБИТЕ ДА СЕ ПРЕТВОТАТ ВО РЕЛНОСТ.
СРЦЕТО И ДУШАТА ДА ТИ СЕ НАПОЛНАТ СО ЉУБОВ И РАДОСТ.
цитирай
2. raders - Интересно какво бихте писали, ако ...
01.01.2012 13:18
Интересно какво бихте писали, ако някои идиоти взривят в центъра на София голяма административна сграда и загинат няколко хиляди души. А имаш ли си предствава какво би се получило, ако определени лица се сдобият с ядрено оръжие? Съвсем естествено е да се страхуват хората и да вземат мерки. И по какъв начин според тебе могат да се противопоставят на тази напаст - кажи де! Или е по-важно да се дрънкат глупости...
цитирай
3. estirbg - Прочети това
01.01.2012 13:25
http://estirbg.blog.bg/biznes/2011/12/10/senatyt-na-sasht-prie-zakonoproekt-zalichavasht-hartata-za-p.864777
и после "дрънкай глупости"!
Ти май живееш не само в информационно, но и в слънчево затъмнение!
цитирай
4. raders - http://estirbg. blog. bg/bizn...
01.01.2012 13:45
estirbg написа:
http://estirbg.blog.bg/biznes/2011/12/10/senatyt-na-sasht-prie-zakonoproekt-zalichavasht-hartata-za-p.864777
и после "дрънкай глупости"!
Ти май живееш не само в информационно, но и в слънчево затъмнение!


Не се занимавам с подобни измишльотини и нямам намерение да го чета това, но зная, че някои "умници" измислиха версията, че американците /тайни служби, правителство и т.н. / сами взривили кулите в Нюйорк и ти вероятно него имаш предвид. Щеше да бъде много интересно, ако не беше толкова тъпо. Но подобна тъпотия на куб може да сътвори само един напълно атрофирал мозък. И, разбира се, онези перковци с чалмите. Що се отнася до свободата и демокрацията, разбира се, те са най-хубавото нещо, но не и свободата да се хвърлят бомби по невинни хора.

цитирай
5. estirbg - Даан,
01.01.2012 13:54
извини ме, не ме оставиха блогъри, страдащи от хроничен махмурлук, да отговоря веднага на ведрите ти новогодишни поздрави!
Желая ти от все сърце здраве, радост и благополучие! Дано в блогбг да си намерил онова семейство, което ще оправдае твоите очаквания за приятелство, любов и пълнота! Ще ти се радваме всички - толкова сме близки - и по език и по дух!
Винаги си добре дошъл!
Поздрави от мен!
цитирай
6. estirbg - "Не се занимавам с подобни измишльотини"
01.01.2012 13:57
Ами тогава не минавай и не чети нищо при мен!
Защо да разваляш и без това вечно разваленото си настроение!
Не искам да започвам Новата година с безсмислени препирни!
Бъди жив и здрав!
цитирай
7. estirbg - Тя новината ще остарее,
01.01.2012 16:53
докато стигне до хората...Дали модераторите ще я измъкнат между изобилстващите картички с Новогодишни пожелания?
цитирай
8. estirbg - Е, сега да се надяваме, че хората вече
01.01.2012 17:24
ще прочетат отрезвяващата новина! Благодаря ви, скъпи приятели модератори!
цитирай
9. polopot - Какво толкова се чудиш на Обама. . . ...
02.01.2012 00:45
Какво толкова се чудиш на Обама...Погледни за кого е работил и всичко ще ти стане ясно...;)

Иначе песента е много подходяща...:)
цитирай
10. estirbg - polopot - Какво толкова се чудиш на Обама
02.01.2012 12:29
Пол, чудя се на лицемерието на американската администрация, която съвсем скоро ще подложи собствения си народ на нечуван геноцид - тези стотици, затвори, подземия, концлагери...милиони пластмасови ковчези, приготвени за кого са?...
Цялата реч на Обама е пропита с такава "грижа" и "хуманизъм", че хората като raders на пръв поглед не биха открили нищо нередно. Но само двете думички в края на изявлението, като два отровни зъба на усойница /маркираните в червено/, показват какво може да очакват горките американци в близкото бъдеще. Случи ли се с тях това, бъди сигурен - ще дойде и у нас!
Що се отнася до музикалния клип, с който озвучих постинга - Господ буквално ми го "търкулна" на монитора - наистина е много подходящ - като заглавие и съдържание, още повече като си спомним от филма подлостта, с която властващия патриций заби тайното ножче под ризницата на гладиатора...
Тайните оръжия - от древността, та до наши дни са били винаги предпочитани от злото - от тънката кама, та до острия писец - те все убиват!
цитирай
11. estirbg - antoninus, приятелю, жив и здрав да си ми! Честита и на теб да е! :))
02.01.2012 12:42
Събирай сили, мобилизирай се с Божията помощ и грижа, защото идат трудни времена. И едва ли ще имаме прекрасната възможност така кротичко и спокойно да си чатим и прехвърляме клипчета и информация...
Изгледах http://www.youtube.com/watch?v=KdxXhn3We7U - американците най-сетне поумняха и вече съвсем трезво виждат, че са заложници на собствената си властващата войнстваща администрация.
Поздрави от мен, пиятелю! Помагай, защото не смогвам да "прекопавам" цялото нет пространство! :)
цитирай
12. polopot - Естир, Моля ти се. Махни този пси...
02.01.2012 13:57
Естир,

Моля ти се.Махни този психопат и дезинформатор Алекс Джоунс...:))))

цитирай
13. estirbg - Наистина, прав си, Пол
02.01.2012 14:38
не вървеше откровената му изповед да бъде пред неувяхващите моменти на една незабравима и много обичана от мен класика...
цитирай
14. polopot - Естир, Моля ти се. Махни този пси...
02.01.2012 17:25
antoninus написа:
polopot написа:
Естир,

Моля ти се.Махни този психопат и дезинформатор Алекс Джоунс...:))))



Polopot,
Джоунс е дезинформатор, но поне някои хора го чуват и се надявам да обърнат по сериозно внимание и на статията, след като видят клипа. Иначе дезинформатори бол - Рон Пол напр. е един доста голям лицемер.


Да не забравиш и Майкъл Мур. Иначе просто споменах на Естир, че на него не може да се вярва за нищо. Той е най-обикновен комерсиален журналист..Ще ти покажа по-късна как е разобличен много добре. Просто не искам да това да ми е първият пост за годината.
цитирай
15. tutankhamon661 - Честита Нова година! Здраве, ...
02.01.2012 17:43
Честита Нова година!
Здраве, щастие, успехи и много любов!
цитирай
16. amity - Естир, Моля ти се. Махни този пси...
03.01.2012 09:28
polopot написа:
Естир,

Моля ти се.Махни този психопат и дезинформатор Алекс Джоунс...:))))


Алекс Джоунс не е важен. Важно е това, което пише в Библията. А законът не е подписан от Алекс Джоунс, а от Обама. С подписа си той потвърждава, че съвсем скоро светът ще се намери в същата обстановка, в която сега ще бъдат американците. Защото звярът ще наложи Новия световен ред и ще изисква поклонение пред римския понтифекс, маскирайки всичко зад борба срещу тероризма и за "мир и безопасност".
Но колко ще са тези, които да са готови за предстоящата голяма скръб,...след като в момента си затварят очите пред ставащото?!
цитирай
17. анонимен - Amity много ми е интересно
03.01.2012 11:38
как САЩ ще накара целия свят да се поклони на папата. В света има около 2 милиарда християни - поне 30% от тях не харесват папата изобщо. Също така има близо 2 млрд. мюсюлмани, които са толкова фанатични във вярата си, че никой не може да ги накара да почитат нито папата, нито неделята. Също така голям брой будисти, хиндуисти, атеисти и т.н., които нито ще се поклонят на папата, нито ще спазват неделята. А за евреите да не говорим. Няма да изменят на съботата никога. Да започнат да почитат неделята за тях ще е все едно да признаят, че Христос е техният Месия. Няма да го направят никога, а да не говорим,че Израел притежава една малобройна, но невероятно силна армия, с най-новите технологии и дори има ядрено оръжие. Единственият начин да се наложи неделен закон е САЩ да завладеят света. Но в предстоящата Трета Световна Война си мисля, че Русия и Китай здраво ще натупат САЩ.


Антихриста не е папата - това е само заблуда. Звяра ще бъде човек, по-специално евреин от дановото коляно. Той ще бъде признат за еврейския месия и всички нации ще го обяват за техен спасител. Той ще даде лъжлива надежда на свят потопен във война и катаклизми. Той ще го обедини и управлява. Ще изисква поклонение и ще седи в Соломоновия храм и ще представя себе си за бог и спасител.
цитирай
18. анонимен - Как според теб antoninus
03.01.2012 15:33
папата ще управлява света. Той трябва да го завладее с меч, по-друг начин това не може да стане. Добре да кажем примерно, че САЩ и НАТО са на страната на папата. Пак доста трудно биха завладяли света при положение, че срещу тях са Русия и Китай. А да наложат папските закони-абсурд. Веднага срещу тях ще се обявят и Израел, мюсюлманския свят, Индия, Северна Корея. Ще трябва да се изправят срещу 2/3 от световното население, дори и повече.

Дори и да предположим, че по някакъв начин успеят да подчинят света на папата, то как си представяш фанатичните мюсюлмани, които са готови да умрат за вярата си да ходят на молитва в неделя, а не в петък. Съзнаваш ли какво ще стане, ако на мюсюлманите им се забрани петъчната молитва и ги задължат да ходят на молитва в неделя? Вярваш ли, че от страх ще се подчинят на папата и на неговите закони? Също така и евреите, които също така фанатично спазват съботата едва ли ще се предадат. Евреите и мюсюлманите по-скоро ще умрат отколкото да спазват неделния ден.Да не забравяме, че и адвентистите са около 12млн. И проблемите няма да свършат само с тях, защото ще има хора и от други религии, които ще са против това. Та този нов световен ред със задължителен ден неделя за поклонение няма да се задържи и 5 дена. Противниците на неделята ще са няколко пъти повече от подръжниците.
цитирай
19. amity - До анонимен 22. Тъй като на по-го...
03.01.2012 15:38
До анонимен 22. Тъй като на по-голямата част от въпросите видях, че е отговорено, ще кажа няколко думи по последните въпроси. За да бъде антихристът евреин, трябва да отговаря на библейските пророчества. Но ако се разгледа внимателно последователността, ще се види, че в тях е дадена поредност на империите: Вавилон, Мидо-Персия, Гърция и Рим, а след това следва Католическата църква, която е получила властта си от Римската империя. Именно нейният "престол" се намира там, където е била столицата на римляните. Освен това само папата е променял времена и закони.Претендирал е, че е поставен от Бога, прощавал е грехове, издавал е индулгенции и т.н. Няма никаква логика да се предполага, че отникъде ще изникне някакъв евреин, който от целия свят ще бъде признат за Месия. Освен това в момента евреите до голяма степен са готови да слушат католическите учения. Например преди десетина дни представители на католиците, мюсюлманите и евреите се събраха и стигнаха до съгласие, че никоя религия не трябва да посяга на култовите места на другите. Това е в разрез с нареденото на евреите в Стария завет, където отидат, да разрушават идолските капища и идолите на другите народи. Следователно те вече въобще не се водят от Писанията и на практика съботата е една формалност. Дори по-голямата част от народа е дошла от бившите соцстрани, където почивният ден е неделя и тези изселници са свикнали с него като празничен. Към това може да се свърже отношението на "демократичните" евреи, които реагираха доста бурно, когато равините се отнесоха доста грубо към едно момиче, ходило доста леко облечено. Вече обикновено облекло в Израел е жена да носи панталони. Следователно там са малко ортодоксалните и съвсем скоро от юдеите няма да остане и помен. Ще си останат обичаите им, но нищо от религията. Не са малко срещите между католици и евреи, така че в Ерусалим може и да има храм, но ако там седне някой, това няма да е евреин, а понтифексът. Вече го признаха за световен лидер през 2000г.
цитирай
20. анонимен - До amity
03.01.2012 16:42
“Аз дойдох в името на Моя Отец, и Ме не приемате; но, ако друг дойде в свое име, него ще приемете” (Иоан 5:43).

Кои са тези, които не приемат Иисус, който е дошъл в името на своя Отец? - Евреите! А кой е този друг, който ще дойде в свое име и евреите ще приемат?

За боговете на бащите си не ще помисли” (Дан. 11:37)

“Който се противи и се превъзнася над всичко, що се нарича Бог, или светиня, за да седне като бог в Божия храм, показвайки себе си, че е бог” (2Сол. 2:4)

Антихриста ще изисква да бъде наричан бог. Дори папата не е стигнал чак толкова далеч. Звяра не иска просто да бъде смятан за наместник на Христос на земята, а иска да бъде божество.

От Дан се чуе пръхкане на конете му, от громкото цвилене на жребците му трепери цяла земя; ще дойдат и ще опустошат земята и всичко по нея, града и които живеят в него" (Иер.8:16)

Също така и дановото коляно не се споменава в Апокалипсиса в числото на спасяемите.
цитирай
21. анонимен - До antoninus
03.01.2012 19:16
Приятел, имаш много хубав постинг в твоя блог, в който казваш, че християнството и исляма не почитат един и същи Бог. Също така в него твърдиш, че Аллах е езически бог. Само че изглежда не знаеш, че според адвентните пастори именно Аллах е ... Бог.

Сега ще ти приложа клипче, на което вашия най-известен пастор направо крещи, че Аллах е Бог.

http://www.youtube.com/watch?v=fU6-rKqfigM

Ето и друг адвентистки пастор си признава. Даже казва, че християнския Бог и Аллах са ... едно и също лице.

http://www.youtube.com/watch?v=XP3YrD3I9TA

Като гледам тези клипчета си мисля, че адвентизма няма да има големи проблеми да се интегрира в бъдещата икуменическа "църква".
цитирай
22. estirbg - Пол,
03.01.2012 20:42
нали съм го изтрила??? Има го само в коментара на Антон. Там не мога да пипам!
Имам чувството, че изпадаш в излишна паника от А. Джоунс...Може и да си прав, но сега, след като го заличих където можах, трябва и ти да го изтриеш от главата си...:)))
Няма го вече!!! Не се гневи! :)))
цитирай
23. polopot - Въобще не ме разбра. . . Но както и да ...
03.01.2012 21:07
Въобще не ме разбра...Но както и да е. Погледни клипа и ще ти стане ясно какво точно имах предвид..;)

Успех в блога...
цитирай
24. estirbg - До анонимен 27,
03.01.2012 21:39
казваш"адвентизма няма да има големи проблеми да се интегрира в бъдещата икуменическа "църква". Посочените отстъпления от единици адвентни"пастори" е предсказано още от Елън Уайт. В "Омега II - Божията църква на ръба на пропастта" Люис Р. Уолтън е предупреждение точно за опасността от това отстъпление:
"“Съобразяването със света е, което кара нашия народ да губи своите ориентири. Извращаването на правилните принципи не настъпва внезапно. Господният ангел ни представя този въпрос в символи. Изглежда, като че ли крадец се промъква все по-близо и по-близо и постепенно, но сигурно ограбва идентичността на Божието дело, като кара нашите братя да се съобразяват със светската политика...
Господ очаква от нас да положим най-старателни усилия, за да се освободим от светския дух, дошъл сред нас... Господ призовава за реформация. На всяко място, където вярващите са възприели светските принципи, той желае да бъде издигнат глас на предупреждение”.
Разговор рано сутринта пред
Медицинския мисионски съвет
На Пасифик Юниън в Св. Елена,
Калифорния, 7 юли 1902г.
Още един много показателен цитат:
"Когато срещаме в живота си провал, нека никога не правим грешката да изгубим доверието си в Божията църква. Някъде в бъдещето лежи едно последно бурно предизвикателство към адвентизма. То ще бъде толкова интензивно, че църквата “може да изглежда като че ще падне”. Но ни е обещано, че “няма да падне. Тя остава, докато грешниците в Сион бъдат пресяти”. (Selectet Messages, vol. 2, p.380 – ориг.). Забележете, че при пресяването, което вярвам, че ще се повтори, и както при последното Омега-отстъпничество, грешниците в Сион – неверните Божии чеда – са именно тези, които напускат църквата."
Предстои, приятелю, последният етап - на пресяването, така че ние, последователните адвентисти, не сме изненадани, а предупредени за това отстъпничество и го очакваме в "повишена бойна готовност". Това е още едно изпълняващо се в момента пророчество на Елън Уайт, която я утвърждава за сетен път като непогрешима пророчица на адвентния народ.
цитирай
25. анонимен - Daniel
03.01.2012 22:01
Подготвя се завръщането на инквизицията- обявяват ви за терорист (еретик) и нямате никкави шансове.
цитирай
26. estirbg - Не ме карайте да "заключвам" блога си!Току-що изтрих 2-3 гнусни коментара!
03.01.2012 23:16
Или ще се изказвате цивилизовано, или ще сложа модерация!
Между свобода на изразяване и арогантност и пошлост на анонимни коментари има разлика.
Ако човек не владее своите негативни емоции, длъжен е да владее своите изрази!
цитирай
27. анонимен - До 31 коментар
04.01.2012 00:00
Ватикана създава исляма?

Как е възможно римо-католицизма да създаде исляма при положение, че исляма възниква около 610г., а римокатолицизма през 1054г.?

Източникът, който си дал се позовава на Алберто Ривера. Този човек, твърди че римокатолицизма създава исляма, защото Ватикана иска отчаяно Ерусалим, но е блокиран от евреите. Това изобщо не отговаря на истината. През 7 век евреите са едва 1/10 от населението на Палестина. През 7 век войни за Ерусалим се водят с персите. Във войната участват и евреи, но тяхната численост е нищожна. Плюс това войните се водят от Византия, а не от Рим и още по-малко от Ватикана.

Твърдението, че Ватикана създава исляма е смешно и абсурдно. Твърденията на този бивш йезуит нямат нито логическо покритие, а още по-малко историческо!
цитирай
28. amity - Да анонимен 25. Думата "ан...
04.01.2012 10:05
Да анонимен 25.Думата "анти" означава "вместо", а не "против". Казваш, че Исус не е приет от евреите.А защо мислиш, че е приет от Ватикана?"И защо Ме зовете Господи! Господи!,а не вършите това,което ви казвам?(Лука 6:46).Може на думи човек да се нарича християнин,но ако върши неугодни неща пред Бога,е по-лош от отхвърлящите Исус.
"За боговете на бащите си не ще промисли" (Дан.11:37).Мисли ли Ватикана за Отец,Сина и Святия Дух?.Не.Мисли за Мария,за светии,за статуи. Празнува Коледа,Великден, Св.Валентин и Св. Никола.
Казваш, че ще седне като бог. Ватикана го е направил от доста време.Папата претендира, че е Наместник на Христос.А Господ каза, че ще изпрати за Свой Заместник Святия Дух!Папата прощава грехове,нещо,което може само Бог.Папата променя заповедите.Това е право на Бога.Папата праща в Рая.Нещо,което е само Божий прерогатив.
Цитираш Ер.8:16.Знаеш ли на какво е символ Дановото племе?На идолопоклонство.Фигурира ли в "божиите" ПАПСКИ заповеди втората заповед? Не.Тя е премахната и сега няма проблем всеки да се покланя на каквито и да е образи.Така че в стиха се говори за идолопоклоннически пълчища,които ще се борят срещу верните Божии деца.
Сега за Дановото племе.Ако се приеме,че това е буквално,излиза, че абсолютно всеки, който е потомък на Дан,ще бъде вън от небето.Това противоречи на Откр.7:9.След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи,от всеки народ,и от ВСИЧКИТЕ племена,люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето,облечени в бели дрехи,с палмови клони в ръцете си
Под "Даново" племе не се разбира буквалното, адуховното потомство на Дан.Няма значение кой от кое племе или народ е.Идолопоклонниците са вън от Рая:1 Кор.6:9.Или не знаете,че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга.Нито блудниците,нито идолопоклонниците,нито прелюбодейците,нито малакийците,нито мъжеложниците,10.нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.
цитирай
29. amity - Ватикана създава исляма? Как е ...
04.01.2012 10:11
анонимен написа:
Ватикана създава исляма?

Как е възможно римо-католицизма да създаде исляма при положение, че исляма възниква около 610г., а римокатолицизма през 1054г.?

Източникът, който си дал се позовава на Алберто Ривера. Този човек, твърди че римокатолицизма създава исляма, защото Ватикана иска отчаяно Ерусалим, но е блокиран от евреите. Това изобщо не отговаря на истината. През 7 век евреите са едва 1/10 от населението на Палестина. През 7 век войни за Ерусалим се водят с персите. Във войната участват и евреи, но тяхната численост е нищожна. Плюс това войните се водят от Византия, а не от Рим и още по-малко от Ватикана.

Твърдението, че Ватикана създава исляма е смешно и абсурдно. Твърденията на този бивш йезуит нямат нито логическо покритие, а още по-малко историческо!

Католическата църква съществува не от 1054 г, когато става схизмата, а още от времето на Римската империя. Никак не е случайно, че папа Силвестър I е обявил неделята за Господен ден още през 325 г, след като през 321 г Константин я обявява за почивен. Не е случаен фактът и това, че Католическата църква претендира, че Петър е първият папа...Всъщност, малко повече от сто години, след като Католическата църква е обявена за поставена над всички и започва да управлява народите през 538 г. се появава мюсюлманството.
Така че твърдението е напълно вярно.
цитирай
30. анонимен - До amity
04.01.2012 11:07
Първо папа Силвестър I обявява неделята за Господен ден, защото в римския език всички дни са носели имена на езически богове. Прави тази промяна, защото не иска християните да наричат денят на Възкресението, ден на слънцето. Иначе дотогава понятие ката Римо-Католическа църква няма. Има само една Пра
вославна Църква. Папата по това време, не се води нито наместник на Христос на земята, нито пък е непогрешим. Папата е епископ. Да наистина има първенство, но е ПРЪВ СРЕД РАВНИ! т.е., защото е от Рим на папата му се отдава честта на първенство, но няма по-големи правомощия от епископите на другите области. Също така Петър наистина е бил епископ на Рим, но преди това е бил епископ и в Антиохия.

Допуснала си и грешка. Ти изкара мюсюлманството по-старо и от Мохамед(570-632). Няма начин мюсюлманството да е възникнало през 538г. То възниква някъде около 610г.
цитирай
31. анонимен - До amity
04.01.2012 11:42
Сега ще ти дам и доказателствo, че вярата се нарича тогава православна, а не римо-католическа. Когато Карл Велики през 809г. искал от папа Лъв X да потвърди новия догмат - Филиокве, папата им разрешил да изповядват учението по тяхната вяра и разбиране, но им забранил категорично да го прибавят към Символа на вярата. За да потвърди думите си папата наредил да се вреже дума по дума този символ без Филиокве на две сребърни таблици; на едната на гръцки, а на другата на латински. А под таблиците изповядал да се врежат следните думи:

"Това поставих аз, Лъв, от любов към ПРАВОСЛАВНАТА вяра и за запазването й от повреждане" (Haec Leo posui amore et cautela orthodoxae religiones).

За този акт на папата свидетелстват всички западни писатели - и древни, и нови.

цитирай
32. анонимен - До antoninus
04.01.2012 12:29
Разбира се, че е имало папи и преди Схизмата. Но както написах вече, папите тогава са били епископи и не са се смятали за наместници на Христос на земята или пък за непогрешими.Даже не са искали да бъдат абсолютни лидери на Църквата и са осъждали това някой епископ да има абсолютна власт. Ето ти цитат на Папа Григорий Двоеслов(540-604):

"Аз казвам без ни най-малко колебание, че който нарича себе си Вселенски епископ или желае тази титла, е по своята гордост предшественик на антихриста, защото претендира по същия начин да бъде над другите ..." (Папа Григорий Двоеслов. Послание 33).



цитирай
33. анонимен - да така е
04.01.2012 13:25
да така е
цитирай
34. amity - Първо папа Силвестър I обявява н...
04.01.2012 15:29
анонимен написа:
Първо папа Силвестър I обявява неделята за Господен ден, защото в римския език всички дни са носели имена на езически богове. Прави тази промяна, защото не иска християните да наричат денят на Възкресението, ден на слънцето. Иначе дотогава понятие ката Римо-Католическа църква няма. Има само една Пра
вославна Църква. Папата по това време, не се води нито наместник на Христос на земята, нито пък е непогрешим. Папата е епископ. Да наистина има първенство, но е ПРЪВ СРЕД РАВНИ! т.е., защото е от Рим на папата му се отдава честта на първенство, но няма по-големи правомощия от епископите на другите области. Също така Петър наистина е бил епископ на Рим, но преди това е бил епископ и в Антиохия.

Допуснала си и грешка. Ти изкара мюсюлманството по-старо и от Мохамед(570-632). Няма начин мюсюлманството да е възникнало през 538г. То възниква някъде около 610г.

Не съм допуснал грешка, а съм пропуснал една запетая. Католическата църква започва да управлява през 538 година. След това се появява мюсюлманството.
що се отнася до титлите, "папа" или "отец" е едно и също. Господ Исус Христос изрично каза: Мат.23:9. И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният.
така че дали е Православна или Католическа, все едно и също. Резултатът е непослушание и поставяне на Божието място.
цитирай
35. amity - Сега ще ти дам и доказателствo, че ...
04.01.2012 15:30
анонимен написа:
Сега ще ти дам и доказателствo, че вярата се нарича тогава православна, а не римо-католическа. Когато Карл Велики през 809г. искал от папа Лъв X да потвърди новия догмат - Филиокве, папата им разрешил да изповядват учението по тяхната вяра и разбиране, но им забранил категорично да го прибавят към Символа на вярата. За да потвърди думите си папата наредил да се вреже дума по дума този символ без Филиокве на две сребърни таблици; на едната на гръцки, а на другата на латински. А под таблиците изповядал да се врежат следните думи:

"Това поставих аз, Лъв, от любов към ПРАВОСЛАВНАТА вяра и за запазването й от повреждане" (Haec Leo posui amore et cautela orthodoxae religiones).

За този акт на папата свидетелстват всички западни писатели - и древни, и нови.


Когато една религия не е библейска, може да се нарича както и да е, но това не я прави истинска.
цитирай
36. анонимен - До amity
04.01.2012 16:10
[quote=amity]
След това се появява мюсюлманството.
що се отнася до титлите, "папа" или "отец" е едно и също. Господ Исус Христос изрично каза: Мат.23:9. И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният.
така че дали е Православна или Католическа, все едно и също. Резултатът е непослушание и поставяне на Божието място.

24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.(Лука 16:24)

Господ Иисус Христос иска да каже да не наричаме никого на земята наш бог, защото един е Бог Отец, който е на небесата. Ако никого на земята не трябваше да наричаме отец, то ти никога ли не си наричал своя баща, татко?
цитирай
37. antoninus - +1
04.01.2012 17:27
amity написа:
Когато една религия не е библейска, може да се нарича както и да е, но това не я прави истинска.


+1
цитирай
38. анонимен - До amity i antoninus
04.01.2012 20:09
Когато една религия извращава Христовото учение, хули апостолските предания(И тъй, братя, стойте и дръжте преданията, които научихте било чрез наше слово, било чрез наше послание (2 Сол. 2:15).), хули Божията Майка, хули светиите(Помнете вашите наставници, които са ви проповядвали словото Божие, и, като имате пред очи свършека на техния живот, подражавайте на вярата им(Евр. 13:7)., хули Божията Църква, хули светите икони, хули Господния ден като го нарича ден на сатана!. Религия която още при раждането си прави грешни пророчества, които на всичкото отгоре е и забранено да се правят, със сигурност не може да се нарече библейска. Религия, при която жена поучава и дава наставления на мъжете със сигурност не може да се нарече библейска.
22 Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа;
23 защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той е спасител на тялото).
24 Но както църквата се подчинява на Христа, така и жените нека се подчиняват във всичко на своите мъже. (Ефес. 5:22-24 )
Религия, която приравнява Господ Иисус Христос с Архангел Михаил не може да се нарече библейска. Религия, която твърди, че Адам също е бил измамен от сатана не може да се нарече библейска.
14 И Адам не се излъга; но жената се излъга, та падна в престъпление. (1 Тим.2:14)

Надявам се един ден да осъзнаете, къде се намира Истината. Дано с Божията помощ успеете да го направите, някой ден.
цитирай
39. amity - След това се появява мюсюлман...
04.01.2012 20:18
анонимен написа:
[quote=amity]
След това се появява мюсюлманството.
що се отнася до титлите, "папа" или "отец" е едно и също. Господ Исус Христос изрично каза: Мат.23:9. И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният.
така че дали е Православна или Католическа, все едно и също. Резултатът е непослушание и поставяне на Божието място.

24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се за мене, и изпрати Лазара да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в тоя пламък.(Лука 16:24)

Господ Иисус Христос иска да каже да не наричаме никого на земята наш бог, защото един е Бог Отец, който е на небесата. Ако никого на земята не трябваше да наричаме отец, то ти никога ли не си наричал своя баща, татко?


Евреите са считали Авраам за основоположник на рода. Кой от вашите "отчета" ви е създал? Господ предупреждава да не наричаме никой човек наш духовен създател, за какъвто смятате вие вашите "отчета" и "патриарси", след като ги кръщавате по този начин. Дали някъде пише, че апостолите са наричани от вярващите по този начин? Да може да се открие в Библията "Отец Петър" или "Отец Павел"?
цитирай
40. amity - До анонимен 40 За кои предания ...
04.01.2012 20:24
До анонимен 40
За кои предания става дума? За тези, които апостолите са предали или за съчиненията, които сте си измислили, като това, че Дева Марпия е възкръснала? Къде го пише това в Библията? Къде пише, че съботата е променена? Къде пише, че сте истинската църква, след като нарушавате Божията воля? Господ каза, че ако се проповядват човешки измислици, напразно е поклонението.
Е, щом искате, считайте се за Негови. А накрая може със сигурност да чуете: "Махнете се от Мене, вие, които вършите беззаконие.
цитирай
41. estirbg - Тук няма как да не се включа и аз и да повтора н-ти път библейската истина за ролята на жената в благовестяването, която тълкувате неправилно
04.01.2012 20:27
И тъй като се уморих да пиша - вече ще си пействам библейската защитата, даваща ми право да бъда на тази вестителска позиция, тук, в блога:
12. estirbg - До анонимен №11
11.12.2011 13:48
ще цитирам само един стих от Словото, с което ще отговоря на отправеното предизвикателство, като си запазвам правото да го разширя и обоснова БИБЛЕЙСКИ:
"Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма МЪЖКИ пол, ни ЖЕНСКИ; защото ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ ЕДНО В ХРИСТА ИСУСА.
И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание." Галатяни 3:28-29
Ще продължа....
цитирай
Редактирай | Изтрий
13. estirbg - Препоръките на Апостол Павел също се изопачават -
11.12.2011 13:56
Относно дадения цитат от трябва да имате предвид следното:
1.(това послание е написано към Тимотей, който тогава бил пастор на църкавата в Ефес). Град Ефес бил известен с храма си на Артемида – лъжлива гръцка / римска богиня. Жените заемали авторитетно място в поклонението на Артемида.
2. Тези стихове са част от посланието на ап. Павел към ученика му Тимотей, останал в гр. Ефес, и което послание визира
устройството на църквата, която вече му е поверена. Апостол Павел дава препоръки за избора на Епископи и т.н.

Стиховете трябва да се разглеждат в контекст на църковния дневен ред, а не в обществения живот.
Става въпрос за връзва жена-мъж на лична основа в присъствието на еноряйшите от съсловието, а не в общият смисъл на между-половите отношения.

"дидаско"- поучава, в смисъл публично порицаване ; "автентео"- господарство, владение; "исихия" трябва да се разбира като "мълчаливост","смирение" а не като "безмълвие".

ап. Павел дава препоръка ( "не позволявам", не казва "забранявам").. НЕ , ЧЕ ЖЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА СА УЧИТЕЛИ НА БОЖИЕТО СЛОВО, а че не е редно жена да поучава, да спори, да порицава мъжа си, или брат си, или даден мъж от кръга на църквата публично пред всички защото това противоречи на:
1) благоприличието и 2)на традициите където мъжът е глава на семейството и този който брани авторитета на семейството. Всичко това трябва да се постави и в контекст на етиката, моралните норми и традиции в гръцкият (етнически) гр. Ефес за където е адресирано посланието.

По-голямата втора част на 2-ра глава се отнася за жените в църквата и препоръките на ап. Павел за това как щом са в църквата трябва да странят от суетата. Да се загърнат с целомъдрие и скромност. Апостол Павел дава препоръки и към мъжете в църквата да се смирят и да се молят на всяко място, т.е. да не се срамуват, че са Християни, и да не се гневят и да бъдат ненужно агресивни. Така апостола напипва болното място и на двата пола-- агресията и гнева у мъжете, и суетата у жените.
Ще продължа ..
цитирай
Редактирай | Изтрий
14. estirbg - Бог е работил с жени и им е възлагал дори пророчески функции още от древни времена
11.12.2011 13:58
жените-пастори / проповедници, пророчици - Мариам, Девора, Прискила, Фива и т.н. – жени, които са имали водаческа роля в Библията. Например, Девора – тя била единствената жена-съдия сред 13 мъже-съдии. Олда – тя е единствената жена-пророк сред десетките мъже-пророци, за които се говори в Библията. Да не забравяме и Анна и четирите дъщери на дякон Филип в Новия Завет. В Книгата Деяния, в 18-та глава Прискила и Акила са представени като верни Христови служители. Първо се споменава името на Прискила, което, предполага се, означава, че нейното място в служението било по-“важно” в сравнение с това на съпруга й, но документално не се посочва Прискила да е участвала в служение, което да противоречи на I Тимотей 2:11-14. Прискила и Акила довеждат Аполос в дома си и двамата го обучават, като му излагат по-точно Божието Слово (Деяния 18:26). Точно тук искам да отбележа, че Самият Павел дава насоки на жени, когато те пророкуват публично и също утвърждава жени, които поучават, като Прискила.
Фактът е, че жените изиграха пълна роля в служението на Исус и като примери в неговото поучение, и като реципиенти. Макар това да изглежда напълно в реда на нещата в контекста на нашето общество от 21 век, трябва да припомня колко радикално е било това по време на 1 век в Палестина.
Исус преднамерено утвърждаваше и включваше жените. Виждаме продължение на това в ранната църква от Лидия и Тавита към дъщерите на Филипи. Новия завет приписва многобройни роли на жените в ранната църква като учители по богословие, дякони, църковни лидери и пророци и има дори оспорвана препратка към жена апостол на име Юния...И така бързам да достигна до името на една изключителна жена от миналия век, невероятна Божия служителка и пророчица, за която думте не стигат, за да й благодарим и благославяме в Небесния ни Избавител. За нея, ще продължа по-късно...
цитирай
42. estirbg - Продължение
04.01.2012 20:30
Бог е работил с жени и им е възлагал дори пророчески функции още от древни времена
11.12.2011 13:58
жените-пастори / проповедници, пророчици - Мариам, Девора, Прискила, Фива и т.н. – жени, които са имали водаческа роля в Библията. Например, Девора – тя била единствената жена-съдия сред 13 мъже-съдии. Олда – тя е единствената жена-пророк сред десетките мъже-пророци, за които се говори в Библията. Да не забравяме и Анна и четирите дъщери на дякон Филип в Новия Завет. В Книгата Деяния, в 18-та глава Прискила и Акила са представени като верни Христови служители. Първо се споменава името на Прискила, което, предполага се, означава, че нейното място в служението било по-“важно” в сравнение с това на съпруга й, но документално не се посочва Прискила да е участвала в служение, което да противоречи на I Тимотей 2:11-14. Прискила и Акила довеждат Аполос в дома си и двамата го обучават, като му излагат по-точно Божието Слово (Деяния 18:26). Точно тук искам да отбележа, че Самият Павел дава насоки на жени, когато те пророкуват публично и също утвърждава жени, които поучават, като Прискила.
Фактът е, че жените изиграха пълна роля в служението на Исус и като примери в неговото поучение, и като реципиенти. Макар това да изглежда напълно в реда на нещата в контекста на нашето общество от 21 век, трябва да припомня колко радикално е било това по време на 1 век в Палестина.
Исус преднамерено утвърждаваше и включваше жените. Виждаме продължение на това в ранната църква от Лидия и Тавита към дъщерите на Филипи. Новия завет приписва многобройни роли на жените в ранната църква като учители по богословие, дякони, църковни лидери и пророци и има дори оспорвана препратка към жена апостол на име Юния...И така бързам да достигна до името на една изключителна жена от миналия век, невероятна Божия служителка и пророчица, за която думте не стигат, за да й благодарим и благославяме в Небесния ни Избавител.
При първото идване на Христос, Йоан Кръстител беше избраният инструмент. Той трябваше да предупреди и подготви народа. Така и във връзка с последното съдбоносно дело на тройната ангелска вест и изследователния съд, Бог потърсва подходящи лица за да осветли човечеството. Неговият избор се спира най-напред на двама мъже: Уйлям Фой (да не се смесва с Уилям Милър) и Хейзън Фос, които получават видения относно тройната ангелска вест.

Кратко време след разочарованието в 1844 г. Уйлям Фой умира, а Хейзън Фос, след остра душевна борба решава да не съобщи видението на народа. Тогава Божият избор се спира на един слаб инструмент - 17 годишното момиче Елън Хармон по баща, а по-късно Елън Гулд Уайт, по мъж. Тя получава своето първо видение два месеца след голямото разочарование през декември 1844 г. по време на молитвена служба в един дом. Сюжетът на това първо видение е великата опитност на адвентния народ и неговото пътуване към небесния град.
Елън Гулд Уайт е родена на 26.x1.1827 г. в гр. Горхам, щата Мейн. В 1840 Г., на 13 годишна възраст, тя била дълбоко засегната от религиозното пробуждане, предизвикано от делото на Уилям Милър и се присъединила към Методистката църква. На 30 август 1846 г. сключила брак с Джеймс Уайт, адвентен проповедник, и независимо от злополуката преживяна в детството, тя надживяла своя съпруг с 33 години. От този брак се родили четирима сина, от които най-малкият и най-големият починали. Елън Уайт посвещава целия си живот на Божието дело. Написала е многотомна литература, резултат от нейните 2000 видения. Литературното и наследство възлиза на 43 900 страници в ръкопис. Ние притежаваме днес 53 книги от нейното перо, които представляват прекрасно ръководство за църквата на остатъка, освен 4500 статии, публикувани в раз- лични списания. Литературата на Елън Уайт е преведена на много езици. Тази забележителна жена е работила неуморно като говорител и Божий служител в три континента - Америка, _ Европа и Австралия. Тя завършва земния си път в Елмсхевън, Калифорния,на16.VII.1915 г. на 87 годишна възраст.
Елън Уайт представя така прекрасно личността, делото и духовния живот на Спасителя, както може би никой друг автор. Нейната личност се губи, а на преден план тя изтъква лъчезарния образ на Исус Христос. Нейният живот, удостоверен от хиляди хора, се е отличавал с простота, чистота и изключителна благотворителност. Пророческите и предвиждания, отразени в литературата й, се изпълняват по забележителен начин, защото са основани върху библейските пророчества. Ще посоча няколко от тяХ:
Тя пише, че католици и протестанти ще се обединят, когато още не е имало никакви видими знаци за това. Тя твърди, че модерният спиритизъм ще се разпространи навсякъде, още когато тези странни явления са били локализирани в малък район на Северна Америка. Тя ни е предупредила за ВЪВЕЖДАНЕТО на "неделен закон", който вече съществува неписан в католическите европейски държави, властва вече в Щатите, но забележете и запомнете - ВЛИЗАНЕТО МУ В СИЛА КАТО ОФИЦИАЛЕН ЗАКОН първо ще бъде В САЩ, а после и по всички краища на света. Той ще е свързан с НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.
Така че абсолютно резонно и правилно е Елън Уайт да бъде назована и посочена като пророк на последната църква. Чрез нейната литература Бог ни е снабдил с чудесно ръководство за големите кризи и последните трудни времена, които Божият народ ще преживее. Трябва да бъдем много благодарни, че голяма част от книгите на Е. Уайт са преведени и на български като "Патриарси и пророци", "Пророци и царе", "Животът на Исус", "Великата борба", "Възпитание", "Притчи Христови", "По стъпките на Великия лекар", "Диета и храна" , "Пътят към Христа", и др.
Съветвам ви всички, от цялото си сърце и с голяма грижа към вас - прочетете задължително "ВЕЛИКАТА БОРБА" НА ЕЛЪН УАЙТ - ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ МИНАЛИТЕ И ДНЕШНИТЕ СЪБИТИЯ ОТ БИБЛЕЙСКИЯ ЪГЪЛ, А СЛУЧВАЩОТО СЕ ДНЕС, СПОРЕД СЛОВОТО В БИБЛИЯТА ЩЕ ВИ СТАНЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО.
цитирай
43. estirbg - И като продължаваме да вървим по "горeщите" следи на вече подписания и "пълнокръвен" законопроект,
05.01.2012 22:56
няма как да не включа и тази новина, която разгромява всички фалшиви прогнози, че Америка фалира и залязва:
Би Би Си: Барак Обама разкри нова стратегия за развитие на американската армия


05 януари 2012 | 21:22 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Американската армия ще стане „по-лека”, запазвайки своето превъзходство, докато измества фокуса си върху Азиатско-тихоокеанския регион, обяви американският президент Барак Обама, предаде Би Би Си.
В рядка своя изява пред Пентагона, той разкри дългосрочна стратегия за отбраната на САЩ, съгласно която хиляди военнослужещи ще бъдат освободени.
Според американския държавен глава приливът на войните се оттегля и САЩ трябва да възобновят икономическата си доминация.
Стратегията трябва да включи съкращаването на най-малко 450 млрд. долара от разходите на Пентагона през следващото десетилетие.
„Така че, да, нашата армия ще бъде по-лека”, коментира Обама пред репортери, „но светът трябва да знае, че САЩ ще запазят нашето военно превъзходство с въоръжени сили, които са ловки, гъвкави и готови да отговорят на пълен набор от конфликти и заплахи”.

Неотдавна Хилари Клинтън доказа в едно свое изказване записаното в “Откровение” 13 глава, че Вторият звяр ще реве като змей: “За САЩ световното лидерство е единствената възможност” (http://www.focus-news.net/?id=n1438250). Тя изрази ясно величието, което си приписват всички диктатори, като представят себе си за единствените, които могат, знаят и разбират всичко. Безапелационно подчерта и необходимостта САЩ да бъдат категоричният лидер в света: „Светът гледа към нас, тъй като Америка има възможност и решимост да мобилизира съвместни усилия за решаване на световните проблеми – в защита на нашите собствени интереси, но и в качеството на сила на прогреса. В това отношение ние нямаме съперници”. Изявлението “Ние нямаме съперници” е категорично: “На нас никой не може да ни се опре!”

Днес Барак Обама потвъди недвусмислено декларацията, доказваща ролята на САЩ като световен жандарм.
Същото твърди и Библията. Тандемът САЩ и Ватикана ще осъществи Новия Световен Ред и ще тласнат човечеството към огнената геена!


цитирай
44. анонимен - Уважение и честност
06.01.2012 11:43
Когато става въпрос за Библия и пророчества споровете са доста интересни. Не мислите ли, че предупрежденията са достатъчно ясни? Не мислите ли, че не е задължително да имаме обяснение за всичко, за да има вяра? Предупредени сме. Всичко описано предстои или вече се случва. А когато се изпълни всяко пророчество, тогава всеки от нас ще разбере кое как е, ще разбере и грешните си тълкувания. Защото в стремежа си всичко да обясним ние грешим, защото не се доверяваме на Бог, а на себе си. Няма непогрешими хора. Няма непогрешими хора. Няма непогрешими хора. За да си християнин не е достатъчно да си католик, православен, адвентист или нещо друго,но е достатъчно да вярваш на Бог и да Го следваш. Как? Както подражаваш на Исус в своя живот. Как? Като почиташ Бог и човеците. Това разбрах като четох Библията. Но вие си спорете, а Бог ви гледа. Какво като едни пазят съботата, а други се кланят на икони (идоли) или на светии и Мария и непрекъснато спорят кой е по-прав, а забравят Бог? Защото докато спорим забравяме на кого служим, за да докажем правотата си, дори и под предлог, че защитаваме истината. Не ми ли вярвате? Иска ли Той раздори всред човеците? Не. Не пише ли в Библията не съди? Всъщност все тая, думите ми са вятър, който ще премине и споровете ще продължат, защото сърцата не свободни. Защото всеки ще иска да докаже, че спори за Божията истина. Както каза Христос: Мнозина ще кажат, Господи не в твое име ли правихме това.
Как то и да е. Спирам, защото почвам да правя това което не ми харесва. Всеки сам представя себе си. Никой не може да се промени ако не го желае. Нищо не може да ни обуздае ако не осъзнаваме безмислието на своите действия. Нито смъртта, нито дори Бог, само можем да умрем каквито сме си.
цитирай
45. анонимен - От Живко
07.01.2012 17:03
Много ми хареса статията. Право в целта. Но коментиращите са се разсеяли малко.Каква Библия, какъв папа, ЦАР ДОЛАР управлява днес. Авторът правилно е схванал какъв гениален политик е Борката - "имам сериозни резерви с някои разпоредби".Или пък "моята администрация ще тълкува и прилага разпоредбите, описани по-долу, по начин, който най-добре запазва гъвкавостта, осигуряваща сигурността" - Браво Борка! Наричайте го жандарм или каквото щете. За мен той е спасител на нормалните хора на този луд свят, пълен с милиарди християнски, мюсюлмански и т.н. идиоти. Такава паплач ТРЯБВА да се управлява! Да не забравяме, че всички религии са саздадени за същата цел. "Голямата инквизиция" също е била подкрепена с цитати от Библията. Борката е новия Исус върнал се да ни помогне отново...е отбил се е за две седмици ваканция на южното ни черноморие.
цитирай
46. amity - Много ми хареса статията. Право в ...
07.01.2012 20:41
анонимен написа:
Много ми хареса статията. Право в целта. Но коментиращите са се разсеяли малко.Каква Библия, какъв папа, ЦАР ДОЛАР управлява днес. Авторът правилно е схванал какъв гениален политик е Борката - "имам сериозни резерви с някои разпоредби".Или пък "моята администрация ще тълкува и прилага разпоредбите, описани по-долу, по начин, който най-добре запазва гъвкавостта, осигуряваща сигурността" - Браво Борка! Наричайте го жандарм или каквото щете. За мен той е спасител на нормалните хора на този луд свят, пълен с милиарди християнски, мюсюлмански и т.н. идиоти. Такава паплач ТРЯБВА да се управлява! Да не забравяме, че всички религии са саздадени за същата цел. "Голямата инквизиция" също е била подкрепена с цитати от Библията. Борката е новия Исус върнал се да ни помогне отново...е отбил се е за две седмици ваканция на южното ни черноморие.

Явно не си запознат с Божието слово, иначе не би говорил така. Всичко, което се случва, не езащото доларът е силен, а защото определени сили под ръководството на Сатана подготвят Новия тветовен ред. Измамникът иска поклонение и не го интересува дали ще има силен долар или друга силна валута. Точно поради тази причина ще има религиозни закони. Без тях никой няма да му се поклони.
цитирай
47. анонимен - checker google rank backlink building service
07.02.2012 14:32
how's life ? estirbg.blog.bg owner found your blog via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> Take care. Jason
цитирай
48. анонимен - back link service backlink service
04.04.2012 02:14
howdy estirbg.blog.bg admin found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> Take care. Jason
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1884012
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031