Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2011 08:45 - КОГАТО ТРЕТАТА ЖАБА ТИ ЗАГОВОРИ ЗА ТРЕТИЯ ХРАМ – ПОГЛЕДНИ КЪМ НЕБЕТО!
Автор: estirbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 13814 Коментари: 21 Гласове:
18

Последна промяна: 08.09.2011 23:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Новината, че в Израел е направен жертвеник за Третия храм, като Институтът на Храма в Ерусалим е похарчил около 27 милиона долара за подготовката на възстановяването на еврейския Храм ме шокира и ме принуди да предложа на вниманието ви тази тема, която ще ви предпази от поредната заблуда...

                  image
                          
                                 възстановката
                                  и...


                        image
                                   изгледът на новия проект


      Може би не знаете, но факт е, че няколко еврейски огранизации в Ерусалим се подготвят за построяването на третия еврейски храм. В известната християнска книга "Краят на времето" с автори Питър и Пати Лалонди пише следното: "Направен е образец на третия храм, който е изложен в Стария Ерусалим. Съставен е дори компютърен списък с кандидатите, удовлетворяващи изискванията за свещеници на храма и се обучават равини в древноеврейски обичаи и жертвоприношения." Много религиозни евреи желаят този храм. Милиони християни днес вярват, че това е предсказано в Библията. Дали обаче това е истина? Възможно ли е теорията за "третия храм" да е поредната измама на последните дни? Ако обърнем вниманието си върху събитията преди разрушаването на втория храм ще видим, че когато Исус Христос умира, "завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе" (Матей 27:51). С разкъсването на завесата Всемогъщият Бог показа на човечеството, че жертвоприношенията вече са без значение. Службите в земния храм приключват. Защо? Защото великата Жертва е принесена! След няколко години Павел пише по повод на земното светилище: "Онова, което овехтява и остарява е близо до изчезване" (Евреи 8:13). През 70 г. сл. Хр. вторият храм е разрушен от римските войски.
     Помислете за момент. Дали някога Божието провидение ще насочи еврейския народ към построяването на трети храм? Дали Отец ще започне отново жертвоприношенията, които престанаха със смъртта на Неговия Син? Когато Исус извиква: "Свърши се" (Йоан 19:30), Той отменя всички жертви. Той е последната Жертва! Следователно няма ли подновяването на жертвоприношенията да бъде открито отричане, че Исус Христос е Месия? Ако някога Израел построи трети храм и започне да принася жертви, няма ли това да бъде официално, национално отхвърляне на Спасителя? Какво се случва преди 2000 г., когато водачите на Израил официално отхвърлят своя Месия? Резултатът е катастрофа. Убити са повече от един милион евреи...
     Днес някои християни използват три основни откъса от Писанието в подкрепа на теорията за "третия храм". Това са Даниил 9:27, подбрани "храмови текстове" от книгата Откровение и 2 Солунци 2:4. И на трите места не се казва нищо за "повторното изграждане" на храма. Големи части от Стария Завет са посветени на построяването на скинията в пустинята, на първия и на втория храм (Изход 35-40; 3 Царе 6; Ездра 3-6). Всъщност не намираме нищо за буквалното построяване на трети еврейски храм.

Но нека все пак да посоча техните „аргументи”:
Аргумент #1 - използването на Даниил 9:27
Известни изследователи на пророчествата твърдят, че това, което се описва в Даниил 9:27 като идването на един, който ще "направи да престане жертвата", се отнася за Антихриста в края на времето, който ще прекрати жертвите на възстановения еврейски храм. Преди 2000 г. Исус Христос "направи да престане жертвата" чрез Своята смърт на кръста. Световно известния Матю Хенри, проповядващ историческия протестантизъм, честно заявява, че Исус е този, който "направи да престане жертвата и приносът. Като предлага Себе Си за жертва, Той веднъж завинаги слага край на всички левитски жертвоприношения." Следователно когато хората използват Даниил 9:27 като основен текст в подкрепа на идеята си за "построяването на третия храм", те всъщност се опитват да построят къща на пясък. Дори и по-лошо - строят на силно земетръсна зона!
Аргумент #2 - "храмови текстове" в книгата Откровение.
Всички тези текстове се отнасят за небесния храм, а не построяването на трети храм на земята. В Откровение 11:19 се казва: "И отвори се Божият храм, който е на небето." В Откровение 14:17 пише, че "друг ангел излезе от храма, който е на небето." В Откровение 16:17 се казва, че "из храма излезе силен глас от престола". Това означава, че на небето има храм. Иманно в този храм Исус Христос, нашият Велик Първосвещеник, сега принася Своята кръв в наша полза (Евреи 8:1, 2; 9:12, 14). Павел съветва християните да гледат към този храм (Евреи 10:19-22).
 
Аргумент #3 - употребата на 2 Солунци 2:
Това вероятно е най-важният текст, който се използва в подкрепа на теорията за "третия храм". Тук Павел пише, че Антихристът ще седи "в Божия храм и представя себе си за Бог" (2 Солунци 2:4). Хол Линдси коментира: "Сигурно е, че храмът ще бъде построен. Пророчеството изисква това... "[Антихристът] седи в Божия храм и представя себе си за Бог" (2 Солунци 2:4)... Трябва да заключим, че третият храм ще бъде построен върху древното му място в стария Ерусалим." – твърди той.
2 Солунци 2:1-8 е един от най-противоречивите библейски текстове. За да не утежнявам постинга, анализа на тази част от Библейското полание прилагам като коментар. Важно е резюмето, което ще ни доведе до истината. Ето накратко какво разбираме от него:

Стих 1 - Исус Христос "идва" [пароусия], за да "събере" Децата Си.

Стих 2- Павел казва на ранните солунски вярващи да не бъдат "поклатени" от фалшиви учения, че "денят на Господа" е "настанал" в първия век.

Стих 3- Преди да настане "денят на Господа" първо трябва да дойде "отстъплението", след това пророкуваният "човек на греха" да се яви.

Стих 4- Този "човек на греха" ще се превъзнася и дори ще седне "в храма на Бога", който е църквата и "ще представя себе си за Бог".

Стих 5 - Павел преди това е предупредил солунците за тези неща.

Стих 6 - Солунците знаят "какво" възпира Антихриста.

Стих 7 - Антихристът вече действа тайно през първия век. Скоро възпиращата сила ще се "отмахне".

Стих 8 - Тогава Антихристът ще се "яви" напълно. След неговото явяване светът ще продължи до второто пришествие на Исус. Тогава той ще бъде "изтребен" от "явлението на Христовото пришествие" [пароусия]. По време на второто пришествие, на пароусията, след явяването на Антихриста Исус Христос ще "събере" Своите деца, които са останали верни на истината!

  Като отхвърлим тези Библейски "аргументи" става ясно, че в Писанията няма никакви доводи, обосноваващи необходимостта от построяванто на трети еврейски храм върху хълма на храма! Когато в Откровение се говори за храм, винаги се има предвид "небесния храм" (Откровение 16:17). Когато Павел пише, че Антихристът влиза в Божия храм, той говори за влизането му в църквата (спомняте ли си коя сила "седи" в положението на върховен, очевидно непогрешим авторитет, който винаги изкусно е фалшифицирал и продължава да фалшифицира върховния авторитет на Исус Христос?) ! Ако някои хора, които отхвърлят окончателната жертва на Исус Христос, някога наистина построят трети храм върху хълма на храма в Ерусалим, това определено няма да бъде "храма на Бога" - запомнете това!

 Не се оставяйте да бъдете измамени! Днес милиони хора, заблудени от фалшиви теории очакват някакъв хитър Антихрист да се появи, след като всички християни бъдат отнесени от този свят. Книгите, в които пише това, са бестселъри. Видеоматериали, които пропагандират това, се гледат с интерес по цяла Америка, а вече заблуждават и вярващите евангелисти в петдесятните църкви и у нас. Малцина поставят под въпрос тези идеи. Още по-малко са онези, които очакват тази измама да стане вътре в църквата! Павел пише именно на нас, когато предупреждава: "Никой да не ви измами по никой начин" (2 Солунци 2:3). Подчертаната дума означава вас и мен! Нека Бог ни помогне да стоим близко до Исус Христос и да избегнем измамите на онези, които са "отстъпили" от истината.

И като говорим за измамите няма как да не се озовем в темата за жабите...

Спомняте ли си баснята за красивият принц, който се превръща в жаба? Въпреки това обаче тази жаба-принц все още има дарбата да говори. Един ден нещастната жаба-принц среща красива принцеса. Крякащата твар убеждава девойката да я целуне. Изведнъж чудо! Жабата отново се превръща в принц. Каква е поуката на тази история за нас днес? Поуката е, че ако сме изпаднали под хитрото влияние на жаби и басни, сега е моментът да се превърнем в принцове! Нуждаем се от кралска целувка. В Библията се казва: "Целувайте Сина" (Псалм 2:12). Чрез думите на истина, които излизат от устните на Краля Исус ние можем да се освободим от третата жаба на лъжепророчеството!...

Сигурно сте чели и знаете, че в книгата Откровение се говори за жаби. Удивително е, че тя ги свързва с битката в Армагедон.

Йоан пише: "И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби, защото те са бесовски духове, които като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена да ги събират за войната във великия ден на Всемогъщия Бог." "И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон" (Откровение 16:13, 14, 16). Змеят, звярът и лъжепророкът представляват три елемента от Тайната Вавилон (стих 19). Когато този пасаж се прочете внимателно, се вижда, че Армагедон има връзка с последната всемирна битка между тези три духа, подобни на жаби, царете на целия свят и Всемогъщия Бог!
       Нека си припомним и язвата с жабите, която е една от десетте язви над Египет. В Библията се казва: "Аарон простря ръката си над египетските води и възлязоха жабите и покриха египетската земя" (Изход 8:6). Този случай образува основата на Откровение 16:13. В Стария Завет жабите идват от "водите на Египет". В Откровение 16:12, 13 трите жаби излизат от "голямата река Ефрат", чиито води представляват "люде и множества, народи и езици", които подкрепят Тайната Вавилон (спомняте ли си кои влизаха в семейството на Вавилон? Бях ви разказала в предишните си постинги). Третата жаба, която говори чрез „лъжепророка" (Запомнете! Това е отпадналият протестантизъм, в лицето на днешна протестантска Америка), представлява световна система от фалшиви пророчества, които се бълват неуморно, особено в днешните, последни времена и внушават на милиони хора да вярват, че Армагедон е само един конфликт в Близкия изток, в който те няма да участват...Лъжепророкът говори още и за един фалшив антихрист, който ще се появи след грабването на християнити от земята (!!!). а скоро прочетох още "по-омайваща" и съвсем свежа вест ... Но за нея ще разберете в следващия ми постинг.

Третата жаба на лъжепророка в момента говори за буквалния Армагедон от Близкия изток, в който участва буквалната река Ефрат, Китай, Русия, еврейския народ и за построяването на третия храм в стария Ерусалим. Скъпи приятели, това е фалшиво пророчество! То е част от "виното" на Вавилон, което мами всички народи (Откровение 14:8; 18:23). Апостол Павел ясно предсказва, че ще дойде време, когато множеството "ще отвърне ушите си от истината и ще се обърнат към басните" (2 Тимотей 4:3, 4). Да, сега живеем наистина във време на жаби и басни!
"И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон. И седмият ангел изля чашата си върху въздуха и из храма излезе силен глас от престола и каза: Сбъдна се. И произлязоха светкавици и гласове и гърмове, и стана силен трус" (Откровение 16:16-18). Веднага след думата "Армагедон" вниманието ни се фокусира върху "храма на небето" в следващия стих. После следват гласове, гръмотевици, светкавици и голямо земетресение. Бог определено се опитва да привлече вниманието ни! От контекста става ясно, че гласът на Всемогъщия ни казва "Погледнете нагоре! Погледнете към небесния храм!”
Третата жаба ни казва да погледнем надолу към третия храм на земята. Тази стратегия се нарича отвличане на вниманието. И точно на това сме свидетели днес! През 1991 г. по време на операция "Пустинна буря" съюзниците построяват своите сили на изток от Ирак в Персийския залив. По този начин Садам Хюсеин смята, че атаката ще започне от изток. Съюзниците обаче атакуват от запад! Атаката е успешна, защото Садам не гледа в тази посока. Днес третата жаба прави същото нещо! Тя иска да гледаме в погрешната посока към построяването на третия храм на земята. Ако следваме кресливите й съвети, няма да успеем да научим животоспасяващата истина, която идва от друга посока.

В Откровение 11:19 се казва: "И отвори се Божият храм, който е на небето, и видя се в храма ковчега на Божия завет." Вътре в този ковчег се намират Десетте заповеди. Това е истината, която Бог иска да видим! Дяволът обаче прави всичко възможно да ни заслепи. Именно затова отклонява вниманието ни. Чрез третата жаба на лъжепророка голямият измамник сега се опитва да отклони умовете ни към построяването на трети храм на земята. Защо? Защото в този храм няма ковчег! Ако слушаме измамния му глас, ще гледаме в погрешна посока, небесният храм ще убегне от погледа ни и така няма да "видим" настоящото значение на Десетте заповеди!

Тайната Вавилон не само че издига стени между евреи и езичници, но също така учи, че Десетте заповеди са дадени само на Израил, но не и на църквата! Да, обаче Исус Христос, Създателят на църквата заявява: "Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня. Защото истина ви казвам, Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине докато всичко не се сбъдне. И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство, а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство" (Матей 5:17-19). С тези думи Исус ясно заявява, че трябва да "вършим" и да "проповядваме" "заповедите". И не бива да нарушаваме нито една от тях!

"Бог не е Бог на безредица" (1 Коринтяни 14:33). За да преодолеем хитростите на съвремения Вавилон, трябва да приемем думите на Исус (Матей 5:17-19), на Павел (Римляни 3:19, 20; 7:7, 12, 13), на Яков (Яков 2:10-12) и на Йоан (1 Йоан 3:4) по отношение на валидността на Десетте заподведи. Трябва да погледнем честно Великите Десет и да разберем, че сме грешници. След това, като изгубим самоувереността си, трябва да се покаем от греховете си и да се доверим напълно на кръвта, заслугите и достойнстовото на Исус Христос! Само тогава можем да получим обещанието за пълно прощение на всичките си грехове. Както е писано: "Ако изповядаме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете и да ни очисти от всяка неправда" (1 Йоан 1:9). Исус ни обича. Ако Му имаме пълно доверие, Той ще ни прости напълно!
Яков пише на християните: "Защото който упази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко. Понеже оня, който е рекъл "Не прелюбодествай", рекъл е и "Не убивай", тъй че ако не прелюбодействаш, а пък убиеш, станал си престъпник на закона" (Яков 2:10, 11). Помислете над това. Как е възможно християнин да "стане престъпник" на закон, който не съществува? Може ли да глобят шофьор, който кара с превишена скорост, в нарушение на закон, който не съществува? Разбира се, че не. Закони за превишване на скоростта наистина съществуват. Ако не намалим скоростта и не прочетем внимателно думите на Исус и тези на Яков, ще открием, че Десетте заповеди все още съществуват и се отнасят както за християните, така и за всички, които искат да преминат през дверите на вечността! Чрез вяра в Исус вярващите "получават дара на Святия Дух" (Деяния 2:38). Той е наречен "Духът на истината" в Йоан 16:13. Духът на истината е като миниатюрна атомна бомба, която може да разруши греха и заблудата в нашите сърца! Чрез силата на Духа вярващите могат по свръхестествен начин да пазят Десетте заповеди. Павел пише: "За да се изпълнят изискванията на закона в нас, които ходим не по плът, но по Дух" (Римляни 8:4). Святият Дух също така влага в сърцата ни нежната любов на Исус Христос (Римляни 5:5). Исус казва: "Ако ме обичате, ще пазите заповедите Ми" (Йоан 14:15).
Това ни поставя в сърцето на проблема, който ще раздели накрая Божия духовен Израил от Вавилон - проблемът е любовта към Исус Христос, която се изявява на практика чрез пазенето на Десетте заповеди! В Откровение 14 той е представен символично, като се казва, че се прогласява по целия свят от третия ангел: "И трети ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас" "Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исус" (Откровение 14:9, 12). Същият проблем е повторен и в Откровение 22:13-15. Скъпи приятели, тази истина трябва да бъде разбрана от всички - трябва да разобличим коварната стратегията на третата жаба за отвличане на вниманието и да отправим взор към правилния храм, намиращ се в небето, за да видим животоспасяващия небесен ковчег на завета (Откровение 11:19) и да пазим "заповедите на Бога" (Откровение 14:12) чрез Исуса Христа.

Нека не позволяваме на третата жаба да ни отдалечи от третата ангелска вест и да ни насочи към третия храм, който е на земята и в който няма ковчега с Божиите заповеди, написани от Самият Бог! Нека не бъдем измамени!


Тагове:   небето,   храм,   третия,


Гласувай:
19



1. estirbg - Толкова време,
04.09.2011 09:32
а още не съм минала на последно прегледани. Не бих си позволила да отнемам времето и вниманието на който и да е, ако посланието не е важно...Какво на модераторите не им хареса в темата, че съм още "натъмно"?
цитирай
2. estirbg - Този постинг,
04.09.2011 09:44
явно ще бъде отново"табу" и истината няма да стигне до хората. За сметка на това ще се сеят плевелите на Ню ейдж, които се прокрадват с мантрите на таидзи, или посланията на сатана, публикувани oт minchomin. Или ще се четат"Призма на човешките желания.Кармична зависимост на желанията и мечтите.Последствия от кармичното развитие на желанията " - да, тъмните сили ще се борят срещу светлината и само този, който ТЪРСИ, ще я намери!!!
Господи, аз направих това, което трябваше, оставям темата си в Твоите ръце!
цитирай
3. анонимен - Истина
04.09.2011 10:36
Ести, подкрепяме те. Ти вършиш своето дело. За съжаление цензурата и търговията действат. Виж какво става с Полопот и дори с Захариадата....Цели постове, а да оставим коментарите липсват. Това е доказателство какви са интересите.....
Ефесяни 6:12
Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.
Радваме се на почти всичко публикувано от теб. Пиши по-често. Полопот без да осъзнава, също публикува стрховити истини.
Счита се за нормално, да се публикуват всякъкви вулгаризми и глупости/ не че ние не сме сексуални, но си има норма и морал за това/, а чистата истина се трие.
цитирай
4. estirbg - Още за третия храм...
04.09.2011 12:27
Храмовият институт вече е похарчил около 27 милиона долара за подготовка за възстановяването на храма. Храмовия институт възнамерява този бъдещ храм да бъде молитвен дом за всички "монотеистични религии".
Изпълнителният директор на Храмовия институт, Йехуда Глик, казва, че голяма част от финансовата подкрепа за Храмовия институт всъщност идва от евангелските християни - различни протестантски деноминации...
„Има 70 милиона евангелски християни по света и повечето от тях са станали най-силните поддръжници на Израел.” Юдаизмът смята, че третият храм ще бъде изграден за идването на Месия, но това, което повечето християни не разбират е, че Храмовия институт предвижда бъдещия храм да бъде „молитвен дом, отворен за всички вярващи в монотеистичните религии” – християни, мюсюлмани и евреи. От което излиза, че дългоочаквания месия на еврейския народ не е Истинския Исус, а неговия заместник, който ще обедини всички правителства и ще стане техен глава.
Как ще изглежда утре -
В действителност, Глик казва, че за да бъде изграден новия храм, джамията Ал-Акса не трябва да бъде премахната.
„Ал-Акса може да остане”, казва Глик. „Тя дори не е на Храмовия хълм. Но ние възнамеряваме да градим само върху Купола на скалата. Може да намерим начин да я включим в третия храм.”
Колкото и изненадващо да изглежда за много християни, истината е, че Глик съвсем не е сам в това вярване.
Например, една шокираща статия, която бе публикувана във водещо списанието на религиозния закон в Израел представя сценарий, при който „свещено откровение” е дадено на „автентичен пророк”, които ще позволи храма да бъде възстановен в мирна близост до джамията Ал-Акса и в близост до християнските храмове. Тази статия отрази чувствата на Глик чрез обсъждане на възможностите за превръщане на Храмовия хълм в „Божия Свят хълм” – „молитвен дом” за всички хора.
В действителност, има дори един еврейски сайт, който насърчава виждането за „Божията Свята планина”, където всички религии ще се покланят заедно: www.godsholymountain.org
Този уебсайт изобразява хармонично бъдеще за Храмовия хълм, където мюсюлмани, християни и евреи се смесват и се молят между Куполът на скалата и реконструирания еврейски Храм.
Този проект се ръководи от еврейските членове на асоциация Interfaith Encounter. Тази организация активно насърчава трите религии да приемат нов богословски поглед, който би позволил на трите религии да се поклонят на планината на Храма. Поддръжници на тази организация, лесно могат да бъдат разпознати из средите на православните и евангелските петдесятници - това са ИКУМЕНИСТИТЕ, всички радетели за каквото и да било молитвено общение между православни,католици, протестанти и други, както и за каквото и да било обединение между църквите и държавите. Икуменизмът не е нищо друго, освен един масонски слугинаж, чиято заветна цел е - поклонение на римокатолическата църква .

Разбира се тези от нас, които изучават Писанията, знаят какво мисли Бог за такива планове.

Съвсем скоро, някой ден Някой (досещате се кой!) ще се представи като еврейския Месия и ще използва тези очаквания, за да допринесе за използването на възстановения Храм за неговата единна световна религия.

Във всеки случай, подготовките за възстановяване на еврейския храм са задвижени, както никога преди, и това е нещо, което ние трябва да държим под око.
цитирай
5. estirbg - Анонимен №3,
04.09.2011 12:53
благодаря ти за подкрепата ти, приятелю! Тя е подкрепа преди всичко за Божието дело,
"И тъй, какво да кажем за това? Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?" Римляни 8:31
цитирай
6. pentecost - estirbg,
05.09.2011 02:14
благодаря, че ми съобщи за този постинг на лични. Макар и дълъг, е доста интересен. Не бях запознат със случая за третия храм. Добре правиш, че отправяш предупреждение към братята и сестрите, но въпреки това много ще отпаднат след като бъдат пресяти. Отдавна съм наясно, че евреите продължават и до ден днешен да отхвърлят Исус Помазаника и това тяхно решение да псотроят третия храм никак даже не е ме учудва, те нямат нужното разбиране за нещата. Засега няма опасност да се подлъжа. Жалко е, че днес много евангелисти поддържат Израел и вероятно ще се поддадат на изкушението да отидат в храма и да се поклонят.
цитирай
7. estirbg - pentecost, приятелю,
05.09.2011 09:53
и аз съм била в евангелската църква преди Бог по Негово осмотрение да ме доведе до Истинската по заобиколни пътища. И това е имало смисъл, това го осъзнах по-късно. В петдесятните евангелски църкви, както и в другите има много искрени вярващи, влюбени в Исус, но влюбени и омаяни от пасторите си - вълци в овчи кожи - не напразно Исус ни предупреди за тези грабители на човешки души. Зад кротката им и благовидна външност се крият едни упорити, самовлюбени в себе си, самоуверени в непогрешимостта си лидери, които те отминават, когато им отвориш Бибилиите и попиташ настойчиво:"Тук така пише, ние защо не правим така както е писано?" Трагичното за повечето вярващи е, че ходят на църкви, вярват в Исус, и мислят че са спасени, но не четат Библиите, като се осланят единствено на проповедниците. Вярно е, че всички сме отрудени, уморени и все не ни стига времето да отворим Словото, за да видим и сравним дали църквата, която посещаваме изпълнява изискванията за Истинска. Движим се в омагьосания кръг от 2-3 точки съставящи битието ни и се оставяме както шефовете да определят съдбата в службата ни, така и пастирите да определят вечната ни участ. Не! Поне последното е в наши ръце и ние може още днес да направим промяна. Шефът ни може да ни заповяда дали утре да дойдем на работа или да си останем в къщи безсрочно, но ние сме тези, които държим духовния си живот все още в ръцете си и само ние може да го променим. Имаме все още лична свобода на действие. Казвам "все още" и добавям "докато е време", защото иде денят, когато и за него няма да имаме личен избор - часът на единната световна религия е на прага и всички ще бъдем принудени (поне физически) да й се поклоним и признаем. Друг е вече въпросът дали ще го направим. Бог е категоричен:" Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му;" "Откровение" 14-9
Затова всички трябва да бъдат предупредени. Тези, които наистина обичат Исус, трябва да скъсат с духовния Вавилон, който ги е омайвал и да излязат оттам. Призивът:
"Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;" Откровение18:4
трябва да бъде чут от всички.
цитирай
8. анонимен - относно жените
05.09.2011 15:54
"жените нека да мълчат в църквите, защото не им е позволено да говорят /буквалния превод е "да говорят с авторитет" /, а да се подчиняват, както казва и законът" / 1 Кор. 14:34 /. Цитирам този стих, не за да обидя жените-християнки, а за да напомня, че не Адам беше измамен, а Ева. Жената много по-лесно може да се заблуди и да бъде измамена от лукавия. Красотата на една жена-християнка е, не да поучава, а нейното нетленно украшение на кротък и тих дух, да бъде скрития човек на сърцето, което е скъпоценно пред Бога /1 Петр.3:3-6/. " Но ако искат да научат нещо, нака питат мъжете си у дома, защото е срамно за жена да говори в църква " /1 Кор. 14:35 /. Сега има жени, които поучават. Опасно е жена да поучава, особено ако мисли, че само тя е права и не греши в коментарите си относно учението на Библията. Еманципацията на жените в днешни дни е широко разпространена. Жените са по-уязвими относно заблудата, особено онези от тях, които са претърпели много разочарования от мъжете. Жената е крехко и нежно създание. Но Бог е казал, че глава на Христос е Бог, глава на мъжа е Христос, а глава на жената е мъжа. Христос е глава на църквата / Ефесяни 5:23 и 1 Кор.11:3 /, което значи че има някакъв ред и Бог е създал този ред за наше добро. Мъжът носи голяма отговорност относно жена си. Става дума за християнския брак. Той поема инициативата винаги за поучението в Словото. "Така също и старите жени да имат поведение съответно на светостта, да не са клеветници, нито отдадени много на вино, да поучават това, което е добро, за да учат младите жени да обичат мъжете си и децата си, да са разбрани, целомъдрени, да работят по домовете си, да са благи, подчинени на мъжете си, за да не се хули Божието слово" /Тит 2:3-5/. Жена да почува друга жена - ОК. В Словото има дълбоки води. Трябва да внимаваме как тълкуваме Словото. Словото казва - "Не ставайте мнозина учители, като знаете, че ще приемем по-строга присъда" /Яков 3:1/...
цитирай
9. estirbg - Тъй като бързам в момента и няма известно време да съм у дома,
05.09.2011 20:30
ще цитирам само един стих от Словото, с което ще отговоря на отправеното предизвикателство, като си запазвам правото да го разширя и обоснова БИБЛЕЙСКИ:
"Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма МЪЖКИ пол, ни ЖЕНСКИ; защото ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ ЕДНО В ХРИСТА ИСУСА.
И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание." Галатяни 3:28-29
Доскоро!
цитирай
10. анонимен - !
06.09.2011 09:15
Когато мъжете не искат да си вършат работата - Господ прибягва до жени. Това не означава, че не се подчиняват на мъжете и на съпрузите си. Аз също съм против феминизацията! Но това означава ли,че когато жена казва истината -трябва да мълчи?Дебора мълчеше ли? Авигея мълчеше ли?
цитирай
11. estirbg - Относно цитатите от Библията на ап. Павел, дадени от анонимен №9
06.09.2011 10:06
Относно дадения цитат от апостол Павел трябва да имате предвид следното:
1.(това послание е написано към Тимотей, който тогава бил пастор на църкавата в Ефес). Град Ефес бил известен с храма си на Артемида – лъжлива гръцка / римска богиня. Жените заемали авторитетно място в поклонението на Артемида.
2. Тези стихове са част от посланието на ап. Павел към ученика му Тимотей, останал в гр. Ефес, и което послание визира
устройството на църквата, която вече му е поверена. Апостол Павел дава препоръки за избора на Епископи и т.н.

Стиховете трябва да се разглеждат в контекст на църковния дневен ред, а не в обществения живот.
Става въпрос за връзва жена-мъж на лична основа в присъствието на еноряйшите от съсловието, а не в общият смисъл на между-половите отношения.

"дидаско"- поучава, в смисъл публично порицаване ; "автентео"- господарство, владение; "исихия" трябва да се разбира като "мълчаливост","смирение" а не като "безмълвие".

ап. Павел дава препоръка ( "не позволявам", не казва "забранявам").. НЕ , ЧЕ ЖЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА СА УЧИТЕЛИ НА БОЖИЕТО СЛОВО, а че не е редно жена да поучава, да спори, да порицава мъжа си, или брат си, или даден мъж от кръга на църквата публично пред всички защото това противоречи на:
1) благоприличието и 2)на традициите където мъжът е глава на семейството и този който брани авторитета на семейството. Всичко това трябва да се постави и в контекст на етиката, моралните норми и традиции в гръцкият (етнически) гр. Ефес за където е адресирано посланието.

По-голямата втора част на 2-ра глава се отнася за жените в църквата и препоръките на ап. Павел за това как щом са в църквата трябва да странят от суетата. Да се загърнат с целомъдрие и скромност. Апостол Павел дава препоръки и към мъжете в църквата да се смирят и да се молят на всяко място, т.е. да не се срамуват, че са Християни, и да не се гневят и да бъдат ненужно агресивни. Така апостола напипва болното място и на двата пола-- агресията и гнева у мъжете, и суетата у жените.
Ще продължа ...
цитирай
12. estirbg - Бог е работил с жени и им е възлагал дори пророчески функции още от древни времена
06.09.2011 12:02
жените-пастори / проповедници, пророчици - Мариам, Девора, Прискила, Фива и т.н. – жени, които са имали водаческа роля в Библията. Например, Девора – тя била единствената жена-съдия сред 13 мъже-съдии. Олда – тя е единствената жена-пророк сред десетките мъже-пророци, за които се говори в Библията. Да не забравяме и Анна и четирите дъщери на дякон Филип в Новия Завет. В Книгата Деяния, в 18-та глава Прискила и Акила са представени като верни Христови служители. Първо се споменава името на Прискила, което, предполага се, означава, че нейното място в служението било по-“важно” в сравнение с това на съпруга й, но документално не се посочва Прискила да е участвала в служение, което да противоречи на I Тимотей 2:11-14. Прискила и Акила довеждат Аполос в дома си и двамата го обучават, като му излагат по-точно Божието Слово (Деяния 18:26). Точно тук искам да отбележа, че Самият Павел дава насоки на жени, когато те пророкуват публично и също утвърждава жени, които поучават, като Прискила.
Фактът е, че жените изиграха пълна роля в служението на Исус и като примери в неговото поучение, и като реципиенти. Макар това да изглежда напълно в реда на нещата в контекста на нашето общество от 21 век, трябва да припомня колко радикално е било това по време на 1 век в Палестина.
Исус преднамерено утвърждаваше и включваше жените. Виждаме продължение на това в ранната църква от Лидия и Тавита към дъщерите на Филипи. Новия завет приписва многобройни роли на жените в ранната църква като учители по богословие, дякони, църковни лидери и пророци и има дори оспорвана препратка към жена апостол на име Юния...И така бързам да достигна до името на една изключителна жена от миналия век, невероятна Божия служителка и пророчица, за която думте не стигат, за да й благодарим и благославяме в Небесния ни Избавител. За нея, ще продължа по-късно...
цитирай
13. estirbg - Продълженито на горния ми коментар, който наистина стана много "късен"
09.09.2011 23:00
При първото идване на Христос, Йоан Кръстител беше избраният инструмент. Той трябваше да предупреди и подготви народа. Така и във връзка с последното съдбоносно дело на тройната ангелска вест и изследователния съд, Бог потърсва подходящи лица за да осветли човечеството. Неговият избор се спира най-напред на двама мъже: Уйлям Фой (да не се смесва с Уилям Милър) и Хейзън Фос, които получават видения относно тройната ангелска вест.

Кратко време след разочарованието в 1844 г. Уйлям Фой умира, а Хейзън Фос, след остра душевна борба решава да не съобщи видението на народа. Тогава Божият избор се спира на един слаб инструмент - 17 годишното момиче Елън Хармон по баща, а по-късно Елън Гулд Уайт, по мъж. Тя получава своето първо видение два месеца след голямото разочарование през декември 1844 г. по време на молитвена служба в един дом. Сюжетът на това първо видение е великата опитност на адвентния народ и неговото пътуване към небесния град.
Елън Гулд Уайт е родена на 26.x1.1827 г. в гр. Горхам, щата Мейн. В 1840 Г., на 13 годишна възраст, тя била дълбоко засегната от религиозното пробуждане, предизвикано от делото на Уилям Милър и се присъединила към Методистката църква. На 30 август 1846 г. сключила брак с Джеймс Уайт, адвентен проповедник, и независимо от злополуката преживяна в детството, тя надживяла своя съпруг с 33 години. От този брак се родили четирима сина, от които най-малкият и най-големият починали. Елън Уайт посвещава целия си живот на Божието дело. Написала е многотомна литература, резултат от нейните 2000 видения. Литературното и наследство възлиза на 43 900 страници в ръкопис. Ние притежаваме днес 53 книги от нейното перо, които представляват прекрасно ръководство за църквата на остатъка, освен 4500 статии, публикувани в раз- лични списания. Литературата на Елън Уайт е преведена на много езици. Тази забележителна жена е работила неуморно като говорител и Божий служител в три континента - Америка, _ Европа и Австралия. Тя завършва земния си път в Елмсхевън, Калифорния,на16.VII.1915 г. на 87 годишна възраст.
Елън Уайт представя така прекрасно личността, делото и духовния живот на Спасителя, както може би никой друг автор. Нейната личност се губи, а на преден план тя изтъква лъчезарния образ на Исус Христос. Нейният живот, удостоверен от хиляди хора, се е отличавал с простота, чистота и изключителна благотворителност. Пророческите и предвиждания, отразени в литературата й, се изпълняват по забележителен начин, защото са основани върху библейските пророчества. Ще посоча няколко от тяХ:
Тя пише, че католици и протестанти ще се обединят, когато още не е имало никакви видими знаци за това. Тя твърди, че модерният спиритизъм ще се разпространи навсякъде, още когато тези странни явления са били локализирани в малък район на Северна Америка. Тя ни е предупредила за ВЪВЕЖДАНЕТО на "неделен закон", който вече съществува неписан в католическите европейски държави, властва вече в Щатите, но забележете и запомнете - ВЛИЗАНЕТО МУ В СИЛА КАТО ОФИЦИАЛЕН ЗАКОН първо ще бъде В САЩ, а после и по всички краища на света. Той ще е свързан с НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.
Така че абсолютно резонно и правилно е Елън Уайт да бъде назована и посочена като пророк на последната църква. Чрез нейната литература Бог ни е снабдил с чудесно ръководство за големите кризи и последните трудни времена, които Божият народ ще преживее. Трябва да бъдем много благодарни, че голяма част от книгите на Е. Уайт са преведени и на български като "Патриарси и пророци", "Пророци и царе", "Животът на Исус", "Великата борба", "Възпитание", "Притчи Христови", "По стъпките на Великия лекар", "Диета и храна" , "Пътят към Христа", и др.
Съветвам ви всички, от цялото си сърце и с голяма грижа към вас - прочетете задължително "ВЕЛИКАТА БОРБА" НА ЕЛЪН УАЙТ - ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ МИНАЛИТЕ И ДНЕШНИТЕ СЪБИТИЯ ОТ БИБЛЕЙСКИЯ ЪГЪЛ, А СЛУЧВАЩОТО СЕ ДНЕС, СПОРЕД СЛОВОТО В БИБЛИЯТА ЩЕ ВИ СТАНЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО.
цитирай
14. estirbg - Много ми се искаше този "материал" да бъде прочетен и от хора , занимаващи се и интересуващи се от бизнес
10.09.2011 00:00
Но като че ли посетителите в тази категория умишлено отбягват заглавия съдържащи опасните думички "небе"," Бог", "Десет Божии заповеди" и...всичко, което е свързано с морала, проповядващ Библията. Горчивите заключения оставям за себе си, а апелът към духовна и етична реформация ще свети винаги като "дежурна и алармираща" лампичка в блога ми за всички - и най-вече за вас, скъпи ми бизнесмени. :)
цитирай
15. polopot - до 3
17.09.2011 14:13
Защо пък си мислиш, че не осъзнавам. Ако беше така едва ли щях да си губя времето да го публикувам...
цитирай
16. анонимен - от 3 до полопот
14.10.2011 08:27
Драги ми Спок, ако осъзнаваше важността на това, което правиш - то нямаше да има такива паузи в публикациите ти. Това, което пишеш помага на тези, които искат да се осъзнаят. Вземи за пример Естир - тя непрекъснато ,,бълва" и ,,изригва"... Създава впечатлението на огнедишаща феминистка, но..... Но когато няма кой и няма време, това даже май е наложително ,щото работниците на нивата са малко, а житото почва да пада и изгнива.....и загиваме.....
цитирай
17. amity - КОГАТО ТРЕТАТА ЖАБА ТИ ЗАГОВОРИ ЗА ТРЕТИЯ ХРАМ – ПОГЛЕДНИ КЪМ НЕБЕТО!
23.10.2011 12:54
http://www.youtube.com/watch?v=B3iBKvPfhoE
цитирай
18. анонимен - improve search engine rank backlink building service
19.11.2011 00:35
how's things estirbg.blog.bg owner found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer link popularity learn seo <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> 1000 backlinks Take care. Jay
цитирай
19. estirbg - :)
19.11.2011 13:15
Thank you for your suggestion!
цитирай
20. tsvetanandreev - Браво на теб!
17.01.2012 15:35
С ТОВА ЗАГЛАВИЕ МЕ БУТНА ОТ КОНЯ!

И сега ходя натъртен,но щастлив - звачи още може,
неизчерпаеми са залежите на странни заглавия...

БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА!
цитирай
21. estirbg - "С ТОВА ЗАГЛАВИЕ МЕ БУТНА ОТ КОНЯ!"
18.01.2012 22:51
Дори да ходиш натъртен, надявам се разбърканата ти главица сега да е с подреден ред на мисли..:))
А пък змей, звяр и жаби наистина има в Откровението на Йоан, така че това не са мои интерпретации, а библейски символики, които визират определени политически и религиозни световни сили...
Чети, чети, приятелю, ама последователно - като започнеш от "Сатана демаскиран - първа част", та до последния постинг - много истини ще ти станат ясни...
Поздрави от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883565
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031