Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2011 11:28 - БИБЛЕЙСКИ ПЪЗЕЛ - ЕВРЕИ И КАТОЛИЦИ ЗАЕДНО СРЕЩУ БОГА!
Автор: estirbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 10463 Коментари: 25 Гласове:
14

Последна промяна: 20.04.2011 22:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Едно след друго пророчествата се сбъдват...


Откровение 13:3.
 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

image

Книгата на книгите

 Никак не е случайно, че Библията е наречена Книгата на книгите. През вековете тя е била преследвана, укривана, забранявана, унищожавана и въпреки това не само е оцеляла, но продължава да е Книга номер едно в света. Това, което я отличава от всички останали, е нейната истинност и въздействието, което оказва върху човека. Промяната, която идва при нейното изследване, доказва, че пророците са я писали, движими от Святия Дух.  Тя е уникална и по отношение на информацията, която дава за бъдещето. Интересуващият се от предстоящите събития може да отвори Библията и тя ще му открие какво ще се случи занапред. Нейният Божествен произход се доказва най-вече, когато човечеството очаква определено развитие в бъдещето според съответния исторически момент, а става съвсем друго – както е записано в Библията.

                                   Вавилон рухна за една нощ
image

Достатъчен е примерът с падането на Вавилон. Никой от присъстващите на пира на Валтасар  не очакваше на следващата сутрин “златната глава” да бъде отсечена, но Бог бе казал:  “П"рес, Раздели се царството ти, и се даде на мидяните и персите.” (Дан. 5:28), и непревзимаемият и непобедим Вавилон рухна за една нощ! В Историята има много подобни примери. Едва ли някой е очаквал все по-засилващата се комунистическа система да престане да съществува в момента, “когато колелото на историята се въртеше към окончателната победа на комунизма”.

Но щом достигна най-голямата си мощ, Варшавският договор се разпадна и в Източния блок се отвори вратата за евангелието. До края на миналата година арабският свят изглеждаше непробиваема крепост, в която да се говори за Христос беше по-невъзможно от пътуване до друга галактика. Но само за няколко месеца всичко в арабските страни се промени неузнаваемо! Защо? Защото Господ Исус Христос бе казал:

Матей 24:14. И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.

Варшавският договор се разпадна неочаквано
image
 Тези моменти от историята неоспоримо доказват Божествения произход на Библията, но дойде времето да се изпълни още  едно пророчество, което доскоро не можеше да бъде прието като реално осъществимо. То изглеждаше невероятно. Израел да стане християнски? Това все още изглежда по-безнадеждно от вярата, че слънцето се върти около земята. Оказва се, че по-лесно е нашето светило да почне да обикаля планетата ни, отколкото думите в Библията да се окажат неточни. Не се има предвид Израел да стане християнски според учението на Господ Исус Христос, а да стане такъв според езическото християнство. За това недвусмислено говорят зачестилите контакти между Ватикана и равините от отделни синагоги по целия свят, които  доведоха до срещата  на двустранната комисия на делегации от Главния равинат на Израел и Комисията на Светия Престол за религиозните отношения с ебраизма.

Срещата Главен равинат - Комисия на Светия Престол

image

Двете делегации подчертават в съвместно комюнике “необходимостта от общо свидетелство, за противопоставяне на нихилистичната идеология и да се даде обща надежда и морален ориентир в съвремието”. Какво представлява     “нихилизмът”? Най-същественото разбиране е “Остар. nihiliste в религиозен смисъл е "еретик". Идеология, която се противопоставя на всяка власт.  И юдеите, и католиците заявяват, че властта им е дадена от Бога. Всеки, който не е съгласен с този факт, ще бъде обявен за еретик. В едно свое изказване от края на миналия век Йоан Павел II беше категоричен, че еретиците трябва да бъдат наказвани. За да се случи това, е необходимо само Ватикана да получи световната политическа власт, за която мечтае. Други значения на думата Нихилизъм - Нихилизъм е философската позиция, според която всичко в света, особено човешкото съществуване, човешкото минало и настояще, е лишено от обективно значение, цел, познаваема истинност и реална ценност. Съвсем естествено е, че щом човешкото съществуване, според тази идеология, е лишено от ценност, то тероризмът не може да бъде нещо лошо... Тя дори  счита като добро средство отърваването  от безсмисленото съществуване. Но Ватикана и Израел са (поне на думи) против тази идеология. Декларацията им говори и за общ морален ориентир. Според Божието слово, а също и според юдаизма и католицизма, това са Десетте Божии заповеди.

   10-те заповеди - проблемът

image

Проблемът е, че между оригиналния Божи закон и Римокатолическите “Божии” заповеди общото може  да бъде само в броя им. Католическата църква е премахнала втората, променила е съдържанието на четвъртата и я е направила трета, променила е номерата на петата, шестата, седмата, осмата и деветата, а десетата е разделила на две части. Как може две противоположни религии да се съберат? Чрез същото, което твърдят, че трябва да изчезне от света – нихилизма, макар и казано по друг начин. Рим никога няма да отстъпи от своята позиция. Следователно този, който ще го стори е Израел. На фона на тоталните промени в Арабския свят и възможността Тел Авив да остане без всяка подкрепа (след като изгуби приятелския Египет), при опасността да се окаже срещу всички араби, единствената надежда за еврейската държава е да получи закрила от “Светия Отец”. Явно условието ще  е да се приеме “един общ морален ориентир”, а той със сигурност ще включи папския “Господен” ден, както и папския примат. Изборът за Израел е между закрила от Бога и закрила от Ватикана. Божието слово казва, че Северният цар ще постави трона си на Святата земя.

"Ще влезе и в славната земя..."
image

Възможно е по същия начин да бъде признат папата и като наместник на Христос, а за Ватикана на първо място това  ще е достатъчно, защото целта му е да “стъпи на прага” ( Дан. 11:41. Ще влезе и в славната земя...). По-нататък вече “ще се качи на миндера” (Дан. 11:45. И ще постави шатрите на палата си между моретата, върху славния свет хълм;
От всичко това две неща трябва да ни радват. Първото е, че като се вдигне бариерата за фалшивото християнство, ще може да се проповядва и истинското благовестие. Второто е, че Господ Исус Христос вече се подготвя за път и съвсем скоро “Всяко око ще го види” (Откр.1:7).

по материали на "Timesbg"









Гласувай:
15



1. razkazvachka - Спокойно можем да преброим и нашия
16.04.2011 12:01
понтифекс Максимус към групата срещу Бога.
цитирай
2. estirbg - Правилно разсъждаваш, скъпа!
16.04.2011 12:11
Всички са от един отбор - Ватикана, Православната, Петдесятната и всички, които не спазват ТОЧНИЯ БОЖИЙ ЗАКОН И НЕ ВЪРШАТ БОЖИИТЕ ПОВЕЛЕНИЯ СА ЗАКОНОПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПАДНАЛИЯ ВАВИЛОН...За това в "Откровение на Йоана" 18:4 Бог зове:"Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;"...

цитирай
3. pevetsa - Римляни 1:21-22 21 Защото, като ...
16.04.2011 14:47
Римляни 1:21-22
21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.
22 Като се представяха за мъдри, те глупееха,
цитирай
4. kleotemida - Мдаааам, каквото има да става, ще ...
16.04.2011 17:54
Мдаааам, каквото има да става, ще стане, а събитията все повече се "сгъстяват" и времето сякаш е ускорили своя ход. Фактите са толкова "един до друг", за да си отворят людете очите и да видят, че чак е непонятно това им желание да не ги виждат... :(
цитирай
5. alchemist - Хм, в
16.04.2011 18:39
библията пишеше, че само Бог знае кога, ще настъпи второто пришествие. Нито хората, нито Исус ще знаят кога ще е. Значи трябва да държим докрая.
цитирай
6. estirbg - alchemist, приятелю,
16.04.2011 19:44
Библията наистина не фиксира точно определена дата. Можем ли да знаем нещо по този въпрос?
Спомни си епизода - най-близките Исусови последователи също се вълнуваха от времето и те поставиха открито този въпрос на Спасителя:
“И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни кога ще бъде това? Какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?” Мат.24:3.
Апостолите запитаха Исус за белезите, предшестващи Второто пришествие и края на света. В техните умове тези две събития бяха тясно свързани.Те считаха, че въпросните събития ще станат едновременно или поне в бърза последователност. Изразът “свършекът на века” в нашите български Библии, в гръцкия оригинал има смисъл на края на света, края на времето. Исус в отговор разгледа подробно някои признаци на последното време в есхатологичната Си реч.
Наистина Той заяви с пределна яснота, че точната дата на грандиозното събитие никой не може да знае: Мат.24:36:
“А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.”
Интересно е, че Исус включва и Себе Си в числото на незнаещите, може би желаейки смирено да ограничи познанието Си като човек, за да бъде съвършен образец във всичко на човешкия род и за да подчертае фундаменталната истина, че с времето разполага в края на краищата само Бог.
Историята помни много злополучни опити за определяне на точна дата и не само в миналото, но и в нашето съвремие. Всички те са се проваляли безусловно, защото Христос каза категорично “Не”! на подобни домогвания.
Но ако не можем да фиксираме точна дата, все пак не бихме ли могли да знаем да знаем нещо около времето?
За да посочи какво можем да знаем, Спасителят изказа кратка, но твърде поучителна притча: Мат.24:32,33:
“А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото. Също и вие, като видите всичко това, да знаете, че Той е близо до вратата.”
Белезите на последното време са изброени, те са се случили и ...
цитирай
7. estirbg - И това е една прекрасна тема за един следващ постинг...
16.04.2011 19:47
Мисля, че ще мога да ви уверя, че сме на прага на Великото събитие и ни делят годинки, може би изброявани само на едната ни ръка...
цитирай
8. nkf - По принцип винаги където има нещо ...
17.04.2011 09:48
По принцип винаги където има нещо зло, неизменно там има и евреи.
цитирай
9. estirbg - "По принцип винаги където има нещо зло, неизменно там има и евреи."
17.04.2011 12:18
Ами то злото (в лицето на Сатана) се върти винаги около Божия народ и не за друго, а заради това, че той все още единствено пази Божия ден - Съботата, в който се тачи и почита творческата мощ на Единствения и Истински Бог, а Луцифер се стреми всячески да заличи този ден (говорим в национален мащаб). Ватикана хитро и подмолно действа и това личи от една сериозна поредица от срещи, каквато бе и последната - на двустранната комисия на делегации от Главния равинат на Израел и Комисията на Светия Престол. Имайте предвид, че Падналият ангел е изключително коварен и ще се постарае да извърта обстоятелствата около всички събития, така че да хвърля винаги вината върху Израел. Злото ще предизвика всеобщата глобална омраза на целия свят срещу този народ и ще се постарае с човешките първични безумни страсти всячески да заличи избрания народ, на който е поверено да пази Божия завет(Десетте Божии заповеди в автентичен вид, непроменени). Омразата се наслоява от години и както наблюдавам в последните времена тя ескалира много тревожно. Представят се доста изопачени факти и се раздухват антисемитски настроения. Не че и в Израелското управление няма пропуски и не е вършило гафове (едва ли има правителство, което да е безупречно и идеално в политиката си). Но тук иде реч за едно тенденциозно злонамерено и преднамерено злепоставяне на целия израелски народ с една цел - унищожаване, заличаване, диспергиране. Пак повтарям - само те в национален мащаб пазят Съботата! Сатана не може да се примири с това, че този Свят ден се почита някъде официално и ще направи всичко възможно да унищожи спомена за седмия ден!
Луцифер, в лицето на Ватикана, има намерение дори и по дипломатичен път да изпълни злостния си замисъл. За съжаление случващото се показва ,че засега успява. Пред нас са предстоящите събития - нека да видим как ще се развият според пророческото слово на Библията.
цитирай
10. estirbg - ezitura, бъркаш скъпа,
18.04.2011 00:03
по-обстойно ще ти отговоря едва утре вечер - имай търпение!
Сега вече минава 24 ч. и трябва да събирам сили за утрешния ден. Лека нощ и успешна нова седмица! :)
цитирай
11. nkf - евреите не са Божият народ, още п...
18.04.2011 17:39
евреите не са Божият народ,още по-малко пък към ден днешен.Божият народ сме ние Християните.Що се отнася до тъй нареченият "антисемитизъм"(твърде неточна дума) то,уверявам те, си има доста конкретни и реални основания.Права си в едно,сатанаил води жестока война срещу избрания народ-Християните (особено белите Християни,европейци) и в тази му война има присъдружени не малко евреи.
цитирай
12. estirbg - nkf,
18.04.2011 21:21
всички евреи, които са приели Исусовата спасителна жертва принадлежат към Божия народ. Да, така е, след убийството на Стефан, първият християнски мъченик, в 34 -та година след Христа, еврейският народ бива отхвълен като заветен Божи народ. Спасението се предлага вече на езичниците и оттогава започва дефакто времето на световното християнство. Казваш, че християните сме ние.... в съвсем близкото бъдеще ще бъдем пресяти и ние - чрез Неделния закон...Съботата ще бъде разграничителната линия за разделянето на истинските от мнимите християни, но...това е друг въпрос...Проблемът е там, че световната общественост ще бъде манипулирана чрез изкуствено създавани конфликти в арабските страни с "жертвен агнец" Израел. Но всички ще бъдат с цел осъществяване плановете на двата "звяра" - Ватикана и САЩ. Така че изкуствено се разпалва омразата към израелския народ, както и конфликтите в различни краища на света.
Забележка:От Уикипедията - Антисемитизмът е враждебност или предубеждение спрямо евреите, което граничи от индивидуална ненавист до институционално насилствено гонение.
Защо неточно да съм я използвала?
цитирай
13. estirbg - ezitura,
18.04.2011 21:53
Старият Завет е част от Библията, която обхваща всичките 39 книги, написани преди Христос. Книгите са Битие, Изход, Левит,Числа, Второзаконие,Исус Навин, Съдии, Рут, четирите книги на Царете, двете книги на Летописите, Ездра, Неемия, Естир,Йов,Псалми, Притчи, Еклисиаст, Песен на песните, Исая, Еремия, Езекиил,Даниил, Осия, Йоил, Амос, Авдий, Йон, Михей, Наум, Авакум, Софоний, Агей, Захария, Малахия.
Старият Завет е писан в продължение на 1100 години, а Новият - в продължение на около 40 години. Като се вземе предвид, че първите книги са били написани през XV-XIV в.пр.Хр., а последната - I в.сл.Хр., се вижда, че общо времето за написване на Свещеното Писание е около 1600 години.
Още важни и любопитни факти за Библията може да прочетеш на този сайт:
http://bgbible.sdabg.net/bible.htm
Важни са и необходимо да знаем това...:))
Няма разминавания в датите - факт е, че в Библията точно е предсказано рожденната година на Исус и мъдреците от Изток правилно са я изчислили - спомни си пътуването им до Витлеем и принасянето им на дарове на младенеца... Грешки в Божието Слово до сега няма, но има обезпокоителни факти, че някои нови Библии вече са манипулирани в Десетте Божии заповеди...
Познайте чии!
цитирай
14. nkf - Евреите разпнаха Исус, макар, че в ...
20.04.2011 16:20
Евреите разпнаха Исус,макар,че в пророчествата пишеше за него.Те не познаха Бога и сами се проклеха.Тези,които познаха Исус и го приеха отдавна нямат нищо общо с никакви евреи.Ние Християните ще бъдем пресети,но това не значи,че евреите по дефолт ще минат метър само защото спазват съботния ден!Какво ги ползва,че пазят съботата,а същевременно отхвърлят Исус?Тоест отхвърлят Бог!!!Говориш за изкуствени конфликти! И тук не си права ,защото всеки конфликт се базира на нещо реално,тоест конфликт не може да бъде измислен от някого ,някъде в някой кабинет или лаборатория.Всеки конфликт си има причини,които засягат достатъчно голям брой хора и тези причини с анещо реално,те могат да се породят изкуствено.Единствената възможност е върху определен естествено процес (в случая конфликт) да се влияе в някаква посока...и тива е.После, Израил,Божият народ(пак с еповтарям) Това сме НИе Християните,тези които се наричат сега евреи и населяват държавата Израел не са "израелски народ",само Бог ги лиши от това име! И това е лесно установим факт и затова ще те помоля да боравиш с правилните понятия,когато представяш някаква теза независимо твоя лична или на църквата ти.
По отношение на антисемитизма.Чудесно е ,че цитираш уйхкипедия,но това обикновено не е надежден източник на информация,особено когато става дума за неща , които са по-сложни и дълбоки.По същество: Семит е расово понятие,засягащ подрасовия,хибриде и преходен тип на арабите.Семити са рабите и етиопците,но не и днешните така наречени евреи.Това е така ,защото мнозинството от днешните евреи в расово отношение спадат към бялата раса,това са хазарите,описани още от Херодот и не къде да е ,а в Европа.Тези хора говорят идиш-език приличащ на безобразно развален немски.За по-лесно вземи и сравни снимките на Уйлям Коен или Маделин Олбрайт с тази на саудитският крал или Осама Бин Ладен и ще добиеш представа какво е семит и какво хазар.
цитирай
15. nkf - Отделно има евреи романьоти (ня...
20.04.2011 16:33
Отделно има евреи романьоти (някакъв вид гърци са) и сефаради има дори жълти евреи.Реално евреи- семити има не повече от 3-4 процента,абсолютно малцинство.Така,че термина "антисемитизъм" е напълно неподходящ ,тъй като тези не са семити.Всъщност неприязънта към тях няма етническа основа,а нещо съвсем друго и нещо повече , същата тази неприязън е ответна реакция,породена от самите тези,дето се представят за евреи ,а не са ,но са от сатанинската синагога,както сам Исус им каза.Та същите тези "евреи",дето казваш,че били Божи народ ,хулят Исус и се стремят да рушат Христовата вяра и Христовото общество.Там където те са сред Християнски народи,те са истински рушители,нашата съвременост го показва отлично.
цитирай
16. estirbg - nkf, приятелю,
20.04.2011 21:56
понятието "антисемитизъм" съм използвала в най-широко използваното му значение, преди всичко дадено в уикипедийното му съдържание и това съм имала предвид прилагайки го към коментара си. Мисля, че всички по-образовани християни прекрасно знаят защо Исус беше разпънат на кръст от собствения си народ (най-вече в лицето на официалното духовенство) и ти благодаря все пак, че припомни този момент. Не съм съгласна, че всички конфликти от само себе си възникват - твърде наивно е да вярваме в подобна теза и историята изобилства от ярки примери за умишлено разпалвани войни и конфликти. Съжалявам, че нямам време да ги изброявам...Но каквито и да са те, има една важна и основна истина - Бог изпълнява Своя план дори и в димът на пожарите, войните и катаклизмите. Това всички трябва добре да разберат и да не се стряскат от предстоящото. Имаме ли твърдата вяра в Спасението, нищо(дори смъртта) не би могла да ни отнеме мястото на небето.
Що се отнася до снимките на Уйлям Коен, Маделин Олбрайт и тези на саудитският крал и Осама Бин Ладен, те сигурно ще ме хвърлят (както и други читатели) в странни размисли и въпроси "Аз пък на кого приличам и чие е моето коренче..." Така че нека да оставим фенотипните прилики, защото и те водят до недоразумения и подвеждат понякога. В момента се води много интересен спор точно за ДНК миграцията, който включва и поставения от теб проблем. Виж http://kleotemida.blog.bg/history/2011/04/15/karta-na-dnk-migraciiata.730195...:))
Все пак благодаря ти за обстойните коментари!
цитирай
17. nkf - Аз пак повтарям, че това понятие не ...
22.04.2011 12:34
Аз пак повтарям,че това понятие не можеш да го използваш в смисъла на някаква неприязън към евреите.Това е все едно да използваш понятието "българофобия" , а да имаш предвид неприязън към поляците,примерно.И тук няма широк и тесен смисъл.Вече обясних в какво се състоят разликите между съвременните евреи (които не са семити) и арабите , които са семити.Наистина не виждам какъв е смисъла да спориш по такъв начин!?Или използвай точните думи ,като потози начин ще говориш истината или поне трябва да си наясно,че заблуждаваш читателите си.После,невиждам как на Исус могат да му се сложат евреиски характеристики,че да наричаме евреите "негов народ".Първо- Исус е Син Божи,а да се етнезира Бог, наистина май е само по силите на прокълнатото евреиско племе(ако не си наясно по този въпрос,намери и прочети "бисерите" на другаря емил кало).Що се отнася до майката на Исус,то тя не е еврейка по произход,така че нека не спекулираме и хвърляме напразно подобни евреиски спекулации.
По остналите пунктове даже не ми се продължава спора,няма смисъл.Мисля,че съм наясно с позициите ти(напълно погрешни междувпрочем).Но наистина нямам желание да споря,вярвай в каквото намериш за добре и мисли,каквото намериш за добре.
цитирай
18. estirbg - Оспорваш Уикипедията:
22.04.2011 15:54
"Антисемитизмът е враждебност или предубеждение спрямо евреите, което граничи от индивидуална ненавист до институционално насилствено гонение. " "Антисемитизъм" се използва в популярната реч и медиите в този смисъл, и аз също го използвам в този широко употребяем смисъл, това за n-ти път ти го повтарям и не искам отново да спорим. Нещо повече, май си позабравил Библията: Самия Бог заявява на евреие:"Ти ще бъдеш мой народ и аз ще бъда Твой Бог". Исая 51:16
"Турих словата Си в устата ти, И те покрих в сянката на ръката Си, За да устроя небето, да основа земята, И да река на Сиона: Ти си Мой народ."
След като Той определя тези взаимоотношения, защо ме обвиняваш, че Му преписвам невалидна идентичност - поне тук, докато е бил в плът/. Все пак Той се появи като човек сред човешки племена. Ако се беше родил в Русия, тогава съвсем естествено щеше да носи и техните национални нюанси на идентичност...
Имам чувството, че целият твой хъс черпи сила от омразата ти към евреите /дано да греша, защото омразата е равносилна на убийство, ако си забравил какво казват учениците Му/. Лично аз също имам достатъчни основания да мразя и презирам евреите, но не отглеждам такива чувства в себе си нито към тях, нито към който и да е - прощавам на всички с християнското си великодушие и Божия любов...
Твоята свободна воля може да разбира и тълкува случващото се по твой начин. Това е моя блог и аз ще представям фактите и събитията, така, както ги виждам сверявани единствено чрез Божието Слово, а не филтрирани от моментни чувства, настроения и човешки предубеждения!!!!
Що се отнася до твърдението ти че "майката на Исус, не е еврейка по произход" обръща Библията наопаки, но в момента съм заета и малко по-късно ще разбереш колко много грешиш и противоречиш на Божието Слово!!!
цитирай
19. amity - евреите не са Божият народ, още п...
22.04.2011 21:12
nkf написа:
евреите не са Божият народ,още по-малко пък към ден днешен.Божият народ сме ние Християните.Що се отнася до тъй нареченият "антисемитизъм"(твърде неточна дума) то,уверявам те, си има доста конкретни и реални основания.Права си в едно,сатанаил води жестока война срещу избрания народ-Християните (особено белите Християни,европейци) и в тази му война има присъдружени не малко евреи.

Тази антисемитска надъханост си има своето основание. Тя не се дължи на това, че евреите са разпнали Господ, а защото по този начин се отклонява вниманието от истинския антихрист и хората ще чакат някакъв евреин в тази роля. Всъщност заплахата е от страна на Католическата църква. Като се насочва вниманието към евреите и им се приписва нещо, което въобще не е тяхно дело, католическата църква остава в сянка и така лесно ще измами целия свят.
цитирай
20. amity - Омразата към евреите не е никак п...
22.04.2011 21:18
Омразата към евреите не е никак полезна за здравето. Апостол Павел ясно каза, че Бог не е отхвърлил Своя народ. Всеки, който приеме Господ Исус Христос, ще се спаси, независимо какъв е. А още повече това се отнася за питомната маслина. Що се отнася до християните, едва ли всички християни са тръгнали за Небесното царство, след като считат, че в Небето може да вършат каквото им скимне. Ако един човек не желае да пази Божиите заповеди, то едва ли ще бъде допуснат до небето, за да минава "на червено" и там.
цитирай
21. nkf - "Антисемитизмът е вражде...
21.05.2011 14:49
estirbg написа:
"Антисемитизмът е враждебност или предубеждение спрямо евреите, което граничи от индивидуална ненавист до институционално насилствено гонение. " "Антисемитизъм" се използва в популярната реч и медиите в този смисъл, и аз също го използвам в този широко употребяем смисъл, това за n-ти път ти го повтарям и не искам отново да спорим. Нещо повече, май си позабравил Библията: Самия Бог заявява на евреие:"Ти ще бъдеш мой народ и аз ще бъда Твой Бог". Исая 51:16
"Турих словата Си в устата ти, И те покрих в сянката на ръката Си, За да устроя небето, да основа земята, И да река на Сиона: Ти си Мой народ."
След като Той определя тези взаимоотношения, защо ме обвиняваш, че Му преписвам невалидна идентичност - поне тук, докато е бил в плът/. Все пак Той се появи като човек сред човешки племена. Ако се беше родил в Русия, тогава съвсем естествено щеше да носи и техните национални нюанси на идентичност...
Имам чувството, че целият твой хъс черпи сила от омразата ти към евреите /дано да греша, защото омразата е равносилна на убийство, ако си забравил какво казват учениците Му/. Лично аз също имам достатъчни основания да мразя и презирам евреите, но не отглеждам такива чувства в себе си нито към тях, нито към който и да е - прощавам на всички с християнското си великодушие и Божия любов...
Твоята свободна воля може да разбира и тълкува случващото се по твой начин. Това е моя блог и аз ще представям фактите и събитията, така, както ги виждам сверявани единствено чрез Божието Слово, а не филтрирани от моментни чувства, настроения и човешки предубеждения!!!!
Що се отнася до твърдението ти че "майката на Исус, не е еврейка по произход" обръща Библията наопаки, но в момента съм заета и малко по-късно ще разбереш колко много грешиш и противоречиш на Божието Слово!!!

Предвид написаното от теб и във връзка с разговора до тук , не виждам смисъл да ти отговарям-не мисля,че можеш да водиш рационален и обоснован разговор.
цитирай
22. nkf - Тази антисемитска надъханост си ...
21.05.2011 14:54
amity написа:

Тази антисемитска надъханост си има своето основание. Тя не се дължи на това, че евреите са разпнали Господ, а защото по този начин се отклонява вниманието от истинския антихрист и хората ще чакат някакъв евреин в тази роля. Всъщност заплахата е от страна на Католическата църква. Като се насочва вниманието към евреите и им се приписва нещо, което въобще не е тяхно дело, католическата църква остава в сянка и така лесно ще измами целия свят.

Виж сега, наглата аргонатсност,с която си позволяваш да ми казваш на какво се дължат моите думи и на какво не, не може да скрие флагрантното невежество,което недвусмислено изявяваш.1-во- антихриста ще се пръкне точно от еврейско семейство,от дановото коляно.2-ро не се разбира какво не са извършили евреите?Не са разпнали Исус ли?О разпнаха го и още как.И сами се самопроклеха,да не забравяме върху чии потомци тежи Божествената му кръв.
Апропо,ти от коя юдействаща секта каза че си?
цитирай
23. nkf - Омразата към евреите не е никак п...
21.05.2011 15:02
amity написа:
Омразата към евреите не е никак полезна за здравето..

Щото има хелзински комитет или щото другарите евреи имат много пари?
amity написа:

Апостол Павел ясно каза, че Бог не е отхвърлил Своя народ. Всеки, който приеме Господ Исус Христос, ще се спаси, независимо какъв е. А още повече това се отнася за питомната маслина. Що се отнася до християните, едва ли всички християни са тръгнали за Небесното царство, след като считат, че в Небето може да вършат каквото им скимне. Ако един човек не желае да пази Божиите заповеди, то едва ли ще бъде допуснат до небето, за да минава "на червено" и там.

Да де,ама точно евреите не приемат Исус и няма изгледи да го приемат,че евреите са едни от най-бесните антиХристи може да оспорва само абсолютно лишен от разум и елементарни познания човек.А иначе на "най-питомните и умни маслини" Исус каза,че са от баща дявола .Не могат да бъдат божи народ тези,дето разпнаха Исус.Исус,сам той ги отхвърли в претнциите им и Сам Той каза,че Божи народ са тези,които го приемат и вярват в него.
Вземи проети евангелията и спри да еврействаш на дребно.
цитирай
24. pristan - Здравей, estirbg! Пиша ти по п...
13.06.2011 17:55
Здравей, estirbg!
Пиша ти по повод коментар 14.
Там пишеш, че в Стария завет има 39 книги. Аз отскоро чета Библията. Намерих една в мазата, издадена от Държавната печатница в София през 1925 година. В нея книгите от Стария завет са номерирани до 50., както следва:

1. Първа книга Моисеева - Битие
2. Втора ... - Изходъ
3. Трета ... - Левитъ
4. Четвърта ... - Числа
5. Пета ... - Второзаконие
6. Книга Иисусъ Навинъ
7. Книга Сждии Израилеви
8. Книга Рутъ
9. Първа книга Царства
10. Втора книга Царства
11. Трета книга Царства
12. Четвърта книга Царства
13. Първа книга Паралипоменонъ
14. Втора книга Паралипоменонъ
15. Първа книга на Ездра
16. Книга на Неемия
17. Втора книга на Ездра
18. Книга на Товита
19. Книга Иудить
20. Книга Естирь
21. Книга на Иова
22. Псалтиръ
23. Книга Притчи Соломонови
24. Книга на Еклисиаста или Проповедника
25. Книга Песень на Песните
26. Книга Премждрость Соломонова
27. Книга Премждрость на Иисуса, синъ Сираховъ
28. Книга на пророкъ Исаия
29. Книга на пророкъ Иеремия
30. Книга плачъ Иеремиевъ
31. Послание на Иеремия
32. Книга на пророкъ Варуха
33. Книга на пророкъ Иезекииля
34. Книга на пророкъ Даниила
35. Книга на пророкъ Осия
36. Книга на пророкъ Иоиля
37. Книга на пророкъ Амоса
38. Книга на пророкъ Авдий
39. Книга на пророкъ Иона
40. Книга на пророкъ Михей
41. Книга на пророкъ Наума
42. Книга на пророкъ Авакума
43. Книга на пророкъ Софония
44. Книга на пророкъ Агей
45. Книга на пророкъ Захария
46. Книга на пророкъ Малахия
47. Първа книга Макавейска
48. Втора книга Макавейска
49. Трета книга Макавейска
50. Трета книга на Ездра

Има ли някое от тези заглавия, които да не ти говори нищо? Интересно ми е защо се получава това разминаване.
За Трета книга на Ездра пише, че я няма на еврейски и гръцки език. В нея, обаче, има много информация за края на дните, коментари към която не съм чел никъде до днес. Аз ли съм пропуснал нещо или е пропусната книгата?
цитирай
25. анонимен - Кои е бога на евреите,католиците.
07.07.2011 01:00
Здравеите католицизма се е продал своите души.Немислите че етолкова глупаво да живееш добре тука на земята засметка на вечен живот на душата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: estirbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1883609
Постинги: 110
Коментари: 2805
Гласове: 5349
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031